ГоловнаКультура

В Україні покажуть фестивальне кіно для дітей

Фільми привезуть з кінооглядів у Берліні та Амстердамі

В Україні покажуть фестивальне кіно для дітей
Фото: Артхаус Трафик

У 12 українських містах пройде "Чилдрен кінофест", на якому покажуть фільми для дітей, відібрані на кінофестивалях у Берліні та в Амстердамі.

Про це повідомляють організатори фестивалю.

У конкурсній програмі "Чилдрен кінофест" покажуть сім фільмів, а приз за найкращу картину вручатимуть за результатами глядацького голосування.

У рамках фестивалю покажуть також ретроспективу фільмів Бастера Кітона - 2015 року виповнюється 120 років з дня його народження.

23 березня стартував конкурс дитячих фільмів "Зніми, як Мельєс!", який також є частиною фестивалю. Узяти участь у конкурсі може кожна дитина: для цього потрібно зняти аматорський короткометражний фільм, використовуючи прийом прихованого монтажу. Переможців конкурсу нагородять нащадки Мельєса, які приїдуть до Києва на церемонію закриття фестивалю.

Цього року послом "Чилдрен кінофест" виступить музикант і композитор, соліст групи Pianoбой Дмитро Шуров. "Можна говорити, що хороше кіно формує смак, світогляд і естетичне чуття. Але все ж головне, що кіно - це привід зайвий раз поговорити з дитиною, відкрити їй свої емоції та думки, почути її, увійти в ближчий контакт із цією інопланетною істотою", - вважає артист.

Організатори фестивалю повідомляють, що частина сеансів буде благодійною. Безкоштовні квитки будуть надані юним глядачам із соціально незахищених груп - переселенцям, сиротам і дітям з особливостями розвитку - у всіх містах, де проходить фестиваль.

Місця проведення - Вінниця, Дніпропетровськ, Житомир, Запоріжжя, Київ, Кривий Ріг, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Харків, Херсон. Центром фестивалю стане столичний кінотеатр "Київ".

Міжнародний фестиваль "Чилдрен кінофест" пройде цього року з 29 травня по 7 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram