ГоловнаКультура

"Французька весна" відкриється світловим перформансом на фасаді "Софії Київської"

Перформанс створено на основі промови Мартіна Лютера Кінга "У мене є мрія"

"Французька весна" відкриється світловим перформансом на фасаді "Софії Київської"
Открытие "Французской весны" в 2012 году
Фото: Макс Левин

4 квітня в Києві відкриється дванадцята "Французька весна".

Основна мета "Французької весни" в цьому році показати підтримку України Францією та її солідарність у цей непростий період. На цьому неодноразово акцентував увагу Ерік Тосатті, радник з питань культури та співробітництва Посольства Франції в Україні, під час прес-конференції в Києві, передає кореспондент LB.ua.

Цього року "Французька весна" одночасно настане в Києві, Дніпропетровську, Запоріжжі, Львові, Одесі, Рівному та Харкові.

Відкриття відбудеться 4 квітня в Києві на Софійській площі вуличним перфомансом "Я - мрія". Виставу, створену спеціально для показу на фасаді Національного заповідника "Софія Київська", буде показано двічі – о 20:30 і 21:30. За словами організаторів, дійство покликане розповісти про свободу і її прояви. В основу перформансу буде покладено відому промову Мартіна Лютера Кінга "У мене є мрія".

З 4 квітня по 2 травня в Києві, в рамках фестивалю, буде продемонстровано фільми, вистави, виставку фотографій і хореографічну постановку. Також на киян чекає концерт від відомої французької групи Archimede, низка конференцій і лекцій.

З 6 по 9 квітня в кінотеатрі "Київ" покажуть кіно "Французької весни". Відкриє кінопрограму фільм "Мистецтво фуги", драматична комедія. Презентує картину режисер Бріс Ковен і актриса Марі-Крістін Барро.

А 11 квітня в Національному академічному драматичному театрі можна побачити спектакль "Борозни" - хіп-хоп від компанії Zahrbat. Крім того, 5 квітня буде показано спектакль "Антигона", поставлений за участю українських акторів.

"Я мрію, щоб фестиваль ріс і розвивався, і ми проводили його в Україні щороку. Щоб культури України та Франції йшли рука об руку", - поділився Ерік Тосатті.

Нагадаємо, що з 7 квітня по 7 травня в Парижі відбудеться мультикультурний фестиваль "Україна - вільна сцена”, який покаже сучасну культуру України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram