ГоловнаБлогиБлог Владимира Иванова

Найбільший дитячий майданчик Києва перетворять на притон?

До чого тільки не вдаються забудовники аби «видурити» шмат землі під свої потреби. Так у місті Києві, у школі 201 під виглядом звичайних батьківських зборів були проведені громадські слухання і прийнято рішення про спорудження сауни замість існуючого дитячого спортивного майданчика.

Фото: saunas.ru

Вдумайтесь в цинізм того, що відбувається: на збори «нагнали» людей які не мають жодного відношення до дітей та навчального закладу. Керівництво закладу безперешкодно впустило їх до приміщення аби у гущі масовки прийняти заздалегідь заплановане рішення. Отже, це класичне рейдерство і влада, правоохоронні органи, Міносвіти мають обрати позицію: за чи проти цих зухвалих ділків та чиновників.

Так чи інакше, але рішення ухвалено, а школярів і їхніх дорослих батьків поставили перед фактом. Стадіон 201-ї школи - це не просто місце, куди приходять діти і у позашкільний час, це найбільший дитячий майданчик у Дніпровському районі та місті в цілому: там молодь проводять своє дозвілля, катаються на велосипедах, грають у футбол. Керівництво школи, змовившись з забудовником, хочуть з часом компенсувати дітям «вкрадене дитинство» і звести нову галявину біля, увага, інфекційного відділення. Проте, завдяки громадськості, якою за добу вже зібрано більше 3000 підписів проти цієї антидитячої кампанії, почалася справжня війна за «щасливе дитинство» школярів. Місцеві жителі будуть апелювати до усіх профільних органів з вимогами, по-перше, зупинити, це неподобство, по-друге, притягти до відповідальності зацікавлених корумпованих чиновників.

Проблема неконтрольованих забудов вже стала раковою пухлиною на тілі столиці. Як боротися з цією проблемою, бо вона вже набуває неймовірних масштабів? Влада і забудовники, інші зацікавлені сторони просто топчуться по головам киян. Керівництво міста уникає системного рішення яке б впорядкувало діяльність у сфері забудов.

Учора, 9 травня низка громадських діячів, серед яких були і низка блогерів LB.ua, як Сергій Каплін, Вадим Гордін, заснували організацію Київський антикорупційний патруль (КАП). Ми прагнемо збудувати потужну мережу простих громадян у Києві, а згодом у кожному місті, що будуть разом виявляти та оприлюднювати факти зухвалої корупції, як вище описаній ситуації. Кожен громадянин може увійти до такої структури та почати патрулювати Україну, вберігаючи її від засилля несправедливості та корумпованості. З приводу сигналів та бажань долучитися до мережі пишіть [email protected]

Владимир Иванов Владимир Иванов , Лидер общественного движения «Возрождение Полтавщины»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram