Феодалізм на Хмельниччині: чому голову РДА покриває губернатор? (ДОКУМЕНТИ)

У державі, де діє верховенство права та забезпечуються права не тільки привілейованої касти, а й рядових громадян, історія про феодала з влади, який не проти розділити державної земельки між наближеними родинами, давно стала би надбанням для слідчих органів. Адже чиновнику, якому відверто начхати на 620 містян, котрі стоять на черзі будівництва індивідуального житла, — особистий принцип “розділяй і володарюй” затьмарює розум.

Володимир Вербановський на фоні землі
Фото: Предоставлено Виталием Тараненко
Володимир Вербановський на фоні землі

У райцентрі Городок, що на Хмельниччині, 62 гектари земель резервного фонду для ведення особистого селянського господарства поступово відходить 31 особі, дуже близькій до влади. Біля пульту управління голова Городоцької райдержадміністрації Володимир Вербановський (початок чит. тут “Феодалізм на Хмельниччині: земля розійшлася по родинах” та “Феодалізм на Хмельниччині: казуїстика триває”).

2 липня відбувся переломний момент у цій тривалій земельній епопеї. Постійно діюча комісія з передачі в оренду та у власність земельних ділянок, що перебувають у державній власності при Городоцькій РДА затвердила проект землеустрою щодо відведення 31 особі у власність земельних ділянок площею 62 га. Таким чином голова райдержадміністрації Володимир Вербановський та його “душевна компанія” без п’яти хвилин нові земельні власники.

В одній з обласних газет Вербановський спробував відхреститися, мовляв, все законно: я, як і всі маю право на безплатних два гектари. Але те, що насправді коїться в Городоцькому районі, тягне за собою, як мінімум, зловживання службовим становищем (ст. 364 Кримінального кодексу України). Чорноземи дивним чином збираються навколо керівника району, у той час, коли більше шести сотень городян продовжують чекати на манну з неба.

“Слід завжди пам’ятати, що ми знаходимося на службі у громади і маємо керуватися у своїй роботі турботою про благополуччя жителів району, прагненням внести свою частку у розквіт Городоччини”, — так пан Вербановський говорить на камери http://goradm.inf.ua/novosti.html. Позаочі цей добродій концентрує безцінні землі у належних руках, ховаючи сліди за законодавчими актами.

У мене єдине запитання: чому мовчить голова Хмельницької облдержадміністрації Василь Ядуха, який автоматично потрапляє у співучасники?

Рішення комісії - землю відддати у надійні руки
Рішення комісії - землю відддати у надійні руки

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram