ГоловнаБлогиБлог Сергія Алєксєєва

Парламент продовжив строк подачі е-декларацій для нових декларантів до 1 травня

Верховна Рада підтримала мою ініціативу і продовжила до 1 травня 2017 року строк подання щорічної е-декларації для осіб, які подають таку декларацію вперше. Відповідна правка була ухвалена минулого тижня при голосуванні у другому читання законопроекту 6172 "Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції". Документ вже направлено на підпис Президенту.

Фото: inforesist.org

Подовжити строк подачі е-декларацій необхідно було, бо декларанти не встигають зібрати усі необхідні відомості для їх заповнення у встановлений законодавством строк до 1 квітня. Йдеться про 700-800 тисяч службових і посадових осіб, які працюють в органах влади та місцевого самоврядування, у державних та комунальних установах, закладах і організаціях, що потрапили під другу хвилю електронного декларування.

Окрім того, пролонгація на місяць кінцевого строку подачі декларації дозволить розвантажити систему НАЗК, яка ледь впоралась з першою хвилею декларацій 100 тис посадовців. На скільки мені відомо, вже зараз декларанти не можуть подати е-декларації, а чим ближче до 1 квітня, тим навантаження на систему буде більшим, хоча його пропускна здатність і була збільшена до одночасної роботи 70 тис осіб.

Загалом же внесені змін до закону «Про запобігання корупції», що були ініційовані Президентом, уточнили коло осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, на яких не буде поширюватися дія Закону України "Про запобігання корупції". Зокрема, дія документу не поширюватиметься на військовослужбовців військової служби за призовом під час мобілізації, військової служби за контрактом осіб рядового складу, військової служби за контрактом осіб сержантського і старшинського складу та інших.

Сергій Алєксєєв Сергій Алєксєєв , юрист, народний депутат України, Голова підкомітету з питань діяльності органів правопорядку
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram