ГоловнаБлогиБлог Романа Кабачія
Спецтема
Запрет пропаганды гомосексуализма

У пошуках винного Або як комуністи з націоналістами проти геїв браталися

2 жовтня, 10.00 ранку: Верховна Рада скасовує своє голосування по скандальному законопроекту про повернення поняття наклепу в Кримінальний Кодекс України. 13.39 того ж дня  – Рада не підтримує Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір) (№8711), що забороняє пропаганду гомосексуалізму, скеровану на дітей, а вже через кілька хвилин, о 13.49 таки більшістю в 289 голосів цей закон у першому читанні приймає. Цікаво те, що при голосуванні у жодного депутата не натиснулася кнопка «проти», - ті що були вочевидь проти, не голосували. Утримався Вадим Коротюк зі фракції ПР, обраний по списку «Батьківщини».

Не так давно Євген Царьков жалкував на телебаченні, що НКВД недобило націоналістів, а вже вчора націоналісти все йому пробачили
заради боротьби з геями
Фото: Макс Левин
Не так давно Євген Царьков жалкував на телебаченні, що НКВД недобило націоналістів, а вже вчора націоналісти все йому пробачили заради боротьби з геями

Цей Закон став одиноким випадком, коли законопроект висунули депутати із протилежних політичних сил: комуніст Євген Царьков, рухівка Лілія Григорович, Катерина Лук’янова з НУНС, Тарас Чорновіл та Юлія Ковалевська, обрані від ПР, Павло Унгурян з БЮТБ. Підтримали Законопроект у першому читанні також такі «будівничі Європи» в Україні як Сергій Терьохін, Руслан Князевич, Андрій Шкіль, Микола Катеринчук, Оксана Білозір та Петро Ющенко.

Люди, що виходять із закликом «Ми їх зупинимо», своїми ж руками допомагають повертати совєтський «лад і спокій». При цьому знаючи, як і наскільки виконуються закони в нашій країні, можна сподіватися, що: а) під виглядом недопущення дітей до «пропаганди гомосексуалізму» будуть закривати легальні видання, прихильні до ЛГБТ, якщо не існуючі гей-клуби; б) поширення і утвердження українських національних традиційних цінностей, чого так хотілось би Шкілю і Григорович, при цій владі не станеться. А підтримкою цього закону останні додали владі кількох балів на наступних виборах від шалено-православних від МП, козачків і їм подібних борців за «правильний секс» (звісно якщо вони знають, що це таке). Прийняття спільного закону із Царьковим, котрий на минулому тижні шкодував перед тисячами облич у телевізорі, що «НКВД било і недобило націоналістів», жодним чином не похитнуло їх «моральної стійкості в протистоянні  збоченням». У новому парламенті нас вочевидь очікує якщо не акцептація цього закону такими ж борцями за їй відому «правильність» зі «Свободи», то його поглиблення.

Преследование гей-сообщества приведет к уходу этих людей в подполье, и соответственно - ко вспышке ВИЧ/СПИДа. Несмотря на то, что после падения коммунизма гомосексуализм на Украине и в соседней России перестал быть уголовно наказуемым деянием, враждебное отношение к геям сохраняется на всем постсоветском пространстве

— The Associated Press

Цей з дозволу сказати закон навіть з оцінки Головного науково-експертного управління, що оцінює внесені до ВР документи, не прояснює дефінцій, за які можна було б звинувачувати людину у «пропаганді гомосексуалізму». Управління радило депутатам, щоб «за результатами розгляду в першому читанні законопроект доцільно відхилити». Вочевидь, рука Чечетова не навчена читати рекомендації експертів, тож іще в 13.39 Партія регіонів спромоглася дати всього 25 голосів «антипід..рському» проекту, а через десять хвилин цілих 187. З чим, себто з поверненням України у кам’яний вік, а чи може в середньовіччя можна було всіх привітати. А чом би й ні: нехай собі цивілізований світ розвивається, а ми тут будемо культивувати совє.. пардон – українські цінності. Бо знаєте, «на Окраинах» всі запізнються у розвитку..

Те, що у країнах ЄС, до яких за заявами дипкорпусу, Україна все ще йде, давно не прийнято заглядати людям до постелі, і тим більше не змушувати до оптимізації арійського розплодження, наших знавців від сексуальної культури не цікавить. Головне – залякати чимбільше неблагонадійних депутатів, журналістів, акторів, - а ще зібрати хоч якісь голоси «за» на виборах, а самим так само вчащати на закриті вечірки, про які «ніхто не дізнається». Помиляєтеся, дорогі – і в тому числі дорогі нацдеми. Не дай Боже ви подумати про пані Григорович та Андрія Шкіля. Вони, напевне, точно «правильні».

Роман Кабачій Роман Кабачій , Публіцист, історик, журналіст
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram