Чотири ветерани ПДМШ отримали нагороди, а госпіталь у Кропивницькому – гуманітарну допомогу

Вчора в Тетіїві на Київщині та в Кропивницькому чотири ветерани Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова отримали нагороди, які їм вручив голова Наглядової ради ПДМШ Геннадій Друзенко. До Кропивницького він також привіз гуманітарну допомогу від мобільного шпиталю Кіровоградському обласному госпіталю для ветеранів війни – різноманітні медичні витратні матеріали: шприци, бандажі, операційне покриття, дренажі, катетери, крапельниці тощо.

Фото: ПДМШ

У Тетієві медаль "За сприяння ЗСУ" отримав акушер-гінеколог центральної районної лікарні Євген Ладік – учасник трьох ротацій ПДМШ на сході. У Кропивницькому головний лікар Кіровоградського обласного госпіталю для ветеранів війни Геннадій Сябренко та головний лікар обласного кардіологічного диспансеру Ганна Сухомлин отримали ордени "За волю та єдність", а головний лікар "Українського центру томотерапії" Степан Крутько – доброволець перших ротацій, який оперував бійців, що виходили в Дебальцевого – орден "За мужність та професіоналізм".

"Нагород ми не очікували – ми ж працюємо не заради нагород, – поділився думками Геннадій Сябренко. – Але була дуже тепла зустріч побратимів. Було що згадати, про що поговорити, помріяти".

Щодо гуманітарної допомоги від ПДМШ, за словами головного лікаря госпіталю для ветеранів, її буде частково використано в цьому закладі, а частково передано підшефним медичним бригадам Збройних Сил України на передовій. "До речі, серед цих військових лікарів є й наші побратими з ПДМШ. Війна ще не закінчилася", – сказав Сябренко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram