ГоловнаБлогиБлог Олега Канівця

Путін знаходиться перед вибором неминучої втрати рейтингу

Всі ми в очікуванні: піде Путін на Україну, чи ні? Думаю, що Путін знаходиться на серйозній "розтяжці", попав в так звані "ножиці" – яке би рішення не прийняв, все одно програє. І він, переконаний, це розуміє. Але, нічого вже змінити не може.

Фото: EPA/UPG

В чому пояснення такого мого висновку? В рейтингах! Саме в рейтингах довіри росіян до Путіна! До самодержця! До розширювача земель руських! До загарбника!

Путін сам виростив цей запит у хворого російського суспільства. Чому? Тому що завжди думав тільки про себе. Про свою владу! І саме через це розгорнув небачену у світі агресивну пропагандистську політику! Тепер сам став заручником цієї політики. Він підняв свій рейтинг до 80%. Хоча ще рік тому мав 50%.

І ось тепер цей захмарний рейтинг вимагає від нього дій. Росіяни цього хочуть. Їх посадили на «наркотик» цією пропагандою, вони не можуть так швидко від цього позбавитися. Росіяни вимагають перемог. Путін став заручником бажаних перемог росіян!

Чому "ножиці"? Тому що Путін розуміє, що будь-яке рішення неминуче приведе до обвалу рейтингу. А куди рости? До 90%? До 100%? Отже, падіння буде неминучим!

Питання: як вийти із цієї патової ситуації? На жаль, ми сьогодні спостерігаємо, яку відповідь для себе на це запитання знайде Путін.

Насправді, варіанти тільки два:

1. Під впливом бажань подобатися росіянам і зберегти рейтинг перед ними – наступ на Україну. Але – це війна, війна з наслідками для Росії, її економіки і т. д. Найголовніше, будуть грузи "200". Після цього що слідує? Незадоволення, а за цим – падіння рейтингу. Не розуміти, не прораховувати цього? На Путіна це не схоже…

2. Побрязкати зброєю, домовитися із світовою спільнотою, виторгувати для себе преференції, в т. ч. мовчанку по Криму! Найголовніше, убезпечити себе від санкцій, в т. ч. особистих. Рейтинг від цього у росіян до нього теж впаде. Не виправдав сподівань.

Тому ВВП знаходиться перед вибором неминучої втрати рейтингу, але з різними наслідками:

1. Спробувати завоювати світ, втративши співвітчизників і статки, які зберігає в тому ж світі.

2. Зберігши статки, свідомо погодитися на втрату рейтингу і розчарування в очах росіян як імператора, який не відбувся.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram