Додаток. Київ

Президенту України

В.Ф.Януковичу

01220, м. Київ, вул. Банкова, 11

Секретарю РНБО України

Р.В. Богатирьовій

01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва, 8.

Генеральному прокурору України

В.П. Пшонці

м. Київ, вул. Різницька 13/15

Служба безпеки України

В.І.Хорошковському

01034 м. Київ,

вул. Малопідвальна, 16

Гр. Вільянен Г.І.

Пр.-т Червонозоряний126-Г, кВ.130

Тел.:050-545-90-75

СКАРГА

В провадженні Голосіївського районного суду м. Києва знаходиться кримінальна справа по обвинуваченню Токар І.П. у вчиненні злочину передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

У жовтні 2010 року гр. Токар І.П. (зат. директора ТОВ «Актив Капітал») була затримана працівниками СБУ під час отримання 7000 доларів США за виготовлення звіту про експертну оцінку для приватизації нежилого приміщення. Слідчі дії проводила Голосіївська прокуратура міста Києва. Приватизація приміщення проходила у Солом’янському районі міста Києва.

Свідком по даній справі (особа яка написала заяву у СБУ та безпосередньо передавала гроші злочинцю) є Вільянен Ганна Іванівна. Приватизація проходила з 2008 року, так як підприємець збирала численні довідки для проведення приватизації та чекала свідоцтва про право власності від ГУ комунальної власності (начальник в той час Чуб А.В.). Лише у серпні 2010 року увесь комплект документів був зібраний. Відповідно до процедури приватизації - наступним кроком є визначення вартості 1 м.кв. цього приміщення, шляхом експертної оцінки. Експерта повинен визначати тендер, який проводить управління приватизації Солом’янської РДА, начальником якого у той час був Тарнавський В.В. У вересні 2010 року до Вільянен Г.І. звернулось ТОВ «Актив Капітал» у особі Токар І.П. з вимогою сплати 7000 дол. США за виконання звіту про експертну оцінку. Вільянен Г.І. звернулась до Тарнавського В.В. з проханням з’ясувати ситуацію щодо вимагання грошей, на що він порадив домовлятись з експертом. Лише під час досудового слідства з’ясувалось, що договір, який мав бути підписаний між начальником управління приватизації Солом’янського району ( у особі Тарнавського В.В.) та ТОВ «Актив Капітал» насправді буд відсутній, директором ТОВ «Актив Капітал» на момент усіх переговорів була Литвиненко О.П. Тарнавський В.В. у суді сказав, що знав Токар І.П. з 2003 року, але не знав що вона не була директором (з його слів). Під час зустрічей Вільянен Г.І. та Токар І.П., остання чітко розклала «схему», в якій Тарнавський В.В. не підпише висновок про незалежну експертну оцінку, поки Вільянен Г.І. з Токар І.П. не розрахується.(у матеріалах справи є відповідні аудиозаписи).

У матеріалах справи відсутні матеріали розслідування діяльності ТОВ «Актив Капітал», де Токар І.П. є засновником та перебуває на посаді заступника директора, не досліджено питання повноважень Токар І.П. та Литвиненко О.П., не досліджено питання зволікання з підписанням Договору між суб’єктами оціночної діяльності-суб’єктами господарювання та замовником оцінки. У матеріалах справи відсутній будь які пояснення Тарнавського В.В. з приводу зволікання з підписанням Договору між суб’єктами оціночної діяльності-суб’єктами господарювання та замовником оцінки. Не досліджено дії які здійснювали Токар І.П, Тарнавський В.В. та Литвиненко О.П. – які, як вбачається з матеріалів справи діяли як злочинна група осіб, так як досить не з’ясовано питання, хто і з яких підстав надав телефон Вільянен Г.І. ТОВ «Актив Капітал», яке навіть Договору не мало на проведення оцінки майна.

У матеріалах справи не досліджено дії Литвиненко О.П., яка перебуваючи на посаді директора ТОВ «Актив Капітал», не маючи жодних підстав, що виникають зі статті 10 ЗУ «Про оцінку майна, майнових прав та професійну підставами проведення оцінки майна оціночну діяльність в Україні», з пп.4 п.8.3, п.16 Постанови КМУ від 10.12.2003р. №1891»Про затвердження методики оцінки майна» з п.51 Постанови КМУ від 10.09.2003 №1440 «Про затвердження Національного стандарту N 1, відвідала об’єкт оцінки, а саме приміщення за адресою місто Київ вулиця Мартиросяна, 17.

Станом на 24.03.2011 року справа розглядається у Голосіївському суді міста Києва, суддя Валігура Д.М. справа №51-3185. Усі намагання Вільянен Г.І. донести до представника Прокуратури Сівакової І.П. необхідність дорозслідування справи у зв’язку з такими обставинами справи – безрезультатні. Натомість представник Прокуратури Сівакова І.П. може дозволити собі запізнюватись на судове засідання більше ніж на годину. Ніяких питань свідкам чи Токар І.П. (хабарниці, яка навіть вину свою визнала) у представника прокуратури немає, ніяких клопотань щодо допиту свідків або хоча б необхідності їх з’явлення до суду у представника Прокуратури Сівакової І.П. теж немає. З таким прокурором адвоката зайвий. Тарнавського В.В. ще під час досудового розслідування справи у Голосіївської прокуратури «прибрали із справи», так як це поважна персона – у той час депутат Солом’янської ради та начальник управління приватизації Солом’янського району.

Просимо Вас втрутитись у дану ситуацію та зобов’язати прокуратуру міста Києва витребувати матеріали справи на дорозслідування, тому що у діях Токар І.П., Тарнавського В.В. та Литвиненко О.П. яскраво вбачаються ознаки злочину визначеними у Кримінальному Кодексі України як:

Стаття 364. Зловживання владою або службовим становищем

Стаття 365. Перевищення влади або службових повноважень

Стаття 367. Службова недбалість

Стаття 190. Шахрайство

З повагою, Вільянен Г.І.

Коррупция-СТОП! Коррупция-СТОП! , Факты. Запросы. Документы
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram