Додаток. Вінницька область

Президенту України, Голові Національного антикорупційного комітету України п. Януковичу В.Ф.

Голови Ради та акціонера ВАТ «Завод «Термінал» Косенка Юрія Володимировича м. Вінниця, вул.. Заболотного 8 \11.

З В Е Р Н Е Н Н Я

Вкотре звертаюсь до Вас від імені більше ніж 200 працівників підприємства, ваших виборців, які на виборах в 2004 і 2010 роках не дивлячись на шалений тиск влади, віддали свої голоси за Партію Регіонів та за Вас особисто, щодо діяльності злочинно - рейдерського угрупування у Вінницькій області, яке очолюють громадяни Єрмаков Юрій Володимирович (м. Київ), Крутоус Олег Олександрович (м. Вінниця) та Єрмаков Сергій Володимирович (м. Київ) та прямої підтримки цього угруповання окремими працівниками Генеральної прокуратури та керівництвом прокуратури Вінницької області. Місцева влада закривала очі на діяльність злочинного угруповання, так як його учасники приймали участь в подіях осені 2004 року та в подальших подіях 2006 та 2007 років на боці «помаранчевих». За період з червня 2005 року і по сьогоднішній день злочинцями розкрадено грошових коштів і майна на 160 000 000 грн. і доведено до банкрутства шість працюючих підприємства та залишено без роботи більше 200 працівників, а саме:

-ВАТ «Завод «Термінал» - знято з рахунків 15 000 000 грн., розпродано нерухомого майна на 136 000 000 грн.. Державі не заплачено не копійки податків, підприємство доведено до банкрутства. Шахраї використовували підроблені печатки, десятки підроблених протоколів – подано більше ста заяв, але Вінницька обласна прокуратура вперто, на протязі 5 років, нічого не робить і не бачить.

-ТОВ «Енерготерм» - розкрадено майна на 16 000 000 грн. з 2006 по 2009 роки. Подано більше 15 заяв – ні одна не розглянута.

-ТОВ «Термінал 2001» - вкрадено корпоративні права і акції на суму 8 500 000 грн. в 2006 році. Подано більше 40 заяв – ні одна нерозглянута.

-ТОВ «ВІНСІЛ» - вкрадено по підробленому протоколу 1 700 000 грн. в 2006 році. Подано 7 заяв – ні одна не розглянута.

-ТОВ «МСМ» - вкрадено корпоративні права на суму 6 050 000 грн. в 2006 році. Подано 3 заяви – ні одна не розглянута.

ТОВ «Енерговиріб» - вкрадено корпоративні права на 1 800 000 грн. в 200 році. Подано 4 заяви – ні одна не розглянута.

По діяльності бандитсько – рейдерського угруповання за цей період було порушено 6 кримінальних справ і ні одна із них не доведена до кінця, або закрита без належного розслідування.

Крім того, хочу звернути особливу увагу на те, що начальник управління Генеральної прокуратури Кучер О.Г. на протязі 2005 – 2010 років систематично втручається в ведення вищевказаних кримінальних справ, вимагаючи затягувати їх розслідування і не «турбувати шановного рейдера Єрмакова Ю.В.». Як результат такого втручання обласна прокуратура не тільки стала прикривати діяльність злочинного угрупування та конкретних злочинів, які здійснило злочинне угрупування , а й приймає активну участь в цькуванні тих, хто став на заваді злочинцям, а МВС, ДПА, СБУ, суди та інші державні органи зрозуміли це як сигнал для злочинної співпраці з рейдерами Єрмаковим Ю.В. та Крутоусом О.О., які почувають себе у Вінницькій області, як в своїй коморі – беру те, що хочу.

І як розуміти, що Вінницька обласна прокуратура, якій щодо діяльності злочинного угрупування гр..Єрмакова Ю.В., Єрмакова С.В., Крутоса О.О. на протязі 2005- 2010 років направлено така кількість звернень, а саме:

• Президента України – 3 рази;

• Прем’єр – міністра України п. Азарова М.Я. – 2 рази;

• Комітету по боротьбі з орг.. злочинністю і корупцією – 5 разів;

• Комітету по правоохоронній діяльності – 6 разів;

• Народного депутата України Джиги М.В. – 3 рази;

• Народного депутата України Бевза В.А. – 3 рази.

не тільки не реагує на них, а ще й вводить їх в оману надаючі завідомо неправдиву інформацію, цілеспрямовано затягує на протязі 5 років розслідуваня справ і заяв надаючі можливість злочиннцям замітати сліди, видає з кримінальних справ печатки злочиннцям (які є доказами по справі) для отримання грошей в банках, наказує МВС закривати кримінальні справи по яких встановлено факти вчинення злочинів (банкрутство ВАТ «Завод»Термінал»), ховає одні кримінальні справи в матеріалах інших справ, то що тоді говорити про заяви акціонерів та учасників , ограбованих товариств, заяви яких не розглядаються зовсім.

Якщо навіть державі не сплачено 10-15 млн. грн. податків, доведено до банкрутства 6 працюючих товариства, розкрадено їх майно, викинуто на вулицю більше 200 працівників, знищується економічний потенціал держави і в цьому приймають участь державні службовці – чи не є це справжньою загрозою національній безпеці!

По всім цим фактам акціонерами, учасниками товариств подано більше 120 заяв, а мною як Головою Ради ВАТ «Завод «Термінал» та учасником ТОВ «Термінал 2001» більше 40 заяв до обласної прокуратури Вінницької області.

УБОП, УБЕЗ Вінницької області неодноразово після перевірки фактів звертався до обласної прокуратури щодо порушення кримінальних справ проти гр.. Єрмакова Ю.В. та Крутоуса О.О., але їм завжди відмовляли, а потім дали пораду більше не приходити з матеріалами відносно цих осіб.

А саме головне те, що дивлячись на це, працівники МВС, СБУ, податкової служби, які не можуть порушити справи без відома обласної прокуратури зрозуміли, що не потрібно чіпати злочинно-рейдерське угрупування Єрмакова Ю.В. і Крутоуса О.О. «Все одно прокуратура похоронить справи» - таку думку висловлювали працівники цих відомств, з якими я розмовляв.

В результаті в діяльність угруповання були втягнуті працівники податкової міліції, Голова Пенсійного фонду Ленінського району м. Вінниці ,суддя Байдак В.Г. та судді інших судів Вінницької області, Державний реєстратор Вінницької міської ради і це не кінець.

Крім того, хочу звернути особливу увагу на те, що керівництво обласної прокуратури не тільки прикриває діяльність злочинного угрупування, а й приймає активну участь в цькуванні тих, хто став на заваді злочинцям та в приховуванні конкретних злочинів, які здійснило злочинне угрупування.

Особливо цинічною є бездіяльність по розслідуванню трьох випадків нападу на адвокатів та трьох на мене, в результаті яких отримані тілесні ушкодження, використовувалася вогнепальна зброя та нанесено матеріальних збитків.

Нападники навіть не приховували своїх облич. Здійснювали напади серед білого дня і навіть говорили, чию вказівку вони виконують. І хоча прізвища нападників відомі – ні по одному із 6 нападів нікого не знайдено.

Знаючи, що їх прикриває «надійна криша», Єрмаков Ю.В. і Крутоус О.О. погрожували розправою мені, Ткач С.І., адвокатам і це не пусті слова.

Гр. Єрмаков Ю.В., який мешкає у м. Києві, розповідає про свої зв’язки у Вищій Раді юстиції, Генеральній прокуратурі, Верховній Раді, СБУ України. І з огляду на те, що він безкарно розкрадає майно підприємств, а його підручні калічать людей і при цьому вони не підвладні Закону – це напевно не брехня!

Більше того-знаючі, що їх «кришує» обласна прокуратура угруповання продовжує вчиняти злочини проти адвокатів які працюють зі мною. Так в ніч з 5 на 6.01.2011 року було здійснено підпал гаражу мого адвоката Білошкурського О.В. в якому стояв автомобіль – гараж і автомобіль згоріли вщент!

Ще одним доказом, що саме обласна прокуратура «кришує» злочинців, є те, що вже в лютому 2011 року УБЕЗ Вінницької області два рази подав матеріали на порушення кримінальної справи проти Єрмакова і Крутоуса за шахрайство – повторний продаж гуртожитків і підробку документів, але прокуратура знову і знову направляє їх на дослідування і вимагає зробити відмовний матеріал!

Також додаю до заяви звернення Президента, комітетів Верховної Ради тільки за останній рік по цих питаннях і відповідально заявляю – ні по одному з них не проводилося ніяких перевірок, а все, що направлялося у відповідь – брехня!

Шановний пане Президент!

Працівники всіх вищезазначених підприємств (а таких більше 200 чол.) та члени їх сімей у 2004 та 2010 роках на всіх виборах підтримували Вас та очолювану Вами партію. Всі звернення до “помаранчевої» влади ні до чого не привели, на жаль наші надії на те, що зміна влади і Ваша перемога поставлять крапку в діяльності злочинців та корупційній діяльності таких прокурорів як Кучер О.Г., Шморгун О.С., Сичук В.В. – були марними! Злочинці продовжують красти, палити майно тих хто стоїть на їх заваді, а корупційні прокурори «кришують» їх діяльність – грошей багато – вкрадено більше 160 000 000 грн.! А Генеральна прокуратура захищає «честь мундира» і закриває очі на діяльність своїх працівників і робить вигляд, що нічого не знає, а може знає? Наприклад моя заява в Генпрокуратуру про порушення кримінальної справи проти прокурорів Шморгуна О.С. та Сичука В.В. за приховування ними злочинів – була направлена їм же для прийняття рішення?

Пане Президент! Що робити простому громадянину, якщо навіть Ви і Закон не в змозі зупинити кучерів, шморгунів та сичуків?

Додатки:

1. Копія листа Секретаріату Президента України від 30.11.2009 року за № 22/101405-02.

2. Копія листа Секретаріату Президента України від 13.10.2010 року за № 22/124343-02.

3. Копія листа Секретаріату Президента України від 26.05.2009 року за № 22/049700-02.

4. Копія листа Верховної Ради України від 21.10.2010 року за № 04-12/12-2435.

5. Копія листа Верховної Ради України від 14.12.2009 року за № 04-12/12-3713.

6. Копія листа Верховної Ради України від 21.10.2010 року за № 04-19/12-3644.

7. Копія листа Адміністрації Президента України від 26.03.2010 року за № 41-01/32.

З надією Косенко Ю.В. 14.03.20011 року

Коррупция-СТОП! Коррупция-СТОП! , Факты. Запросы. Документы
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram