Пенсіонерів виганяють з перукарень

Уже скільканадцять разів проводив прийом виборців у себе в приймальні. Тільки цього року довелося поспілкуватися з близько 700 киянами.

Пенсіонерів виганяють з перукарень
Фото: rosreestr.ru

Питання різні. Можливо, для когось розповіді про бездомних собак або зламану лавку видаються дріб’язковими. Але для тієї людини, яка звертається, то проблема. Або проблема з листоношею. Тим не менш, переважна більшість звернень стосуються житлово-комунальних послуг, господарств, отримання пільг, допомоги. І кількість прохань по допомогу все збільшується та збільшується. І все ж людина радіє тому, що їй приділили увагу, уважно вислухали.

Ще зовсім нещодавно, в бік радянського обслуговування скаржилися на байдужість, а подеколи грубість продавців. А що змінилося з тих пір? Літні люди на прийомі говорять, що ставлення до них у магазинах стало гіршим. Але принаймні мене вразила 82-річна пенсіонерка Лідія Михайлівна. Вона розповіла, що ось уже майже рік з лишнім не може… підстригтися.

Захмарні ціни, значна частина її пенсії. Бідкається старенька, що вона тепер навіть соромиться йти до перукаря. Бо останнього разу її звідти вигнали. Вона дала співробітниці скомкані 20 гривень замість прейскурантних п’ятдесяти.

Фото: segodnya.ua

Слухав її, а в самого на очі наверталися сльози. Та невже ми так здичавіли за останні роки? Уже не прихованим оком видно: чим гірше людям, тим ліпше владі Януковича. Бо тепер затребуваними знову стають продуктові набори, ліки тощо, що вже безкоштовно почали роздавати кандидати від діючої влади. При цьому вони днями свідомо скасували пільги для найнезахищеніших верств населення, сором’язливо прикривши бюджетні витрати на закордонні поїздки депутатів і Януковича.

Андрій Павловський Андрій Павловський , Експерт з питань соціальної політики
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram