ГоловнаСуспільствоВійна

Аваков вимагає скликати РНБО у зв'язку із захопленням Комінтернового

Бойовики могли захопити ще два села біля Маріуполя.

Аваков вимагає скликати РНБО у зв'язку із захопленням Комінтернового
Фото: www.dyvys.in

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вимагає скликати РНБО, щоб виробити реакцію на захоплення бойовиками Комінтернового і, можливо, ще двох сіл у нейтральній зоні поблизу Маріуполя.

"До ночі стало зрозуміло, що це не епізод. Спочатку здали Комінтернове, потім Заїченко і Водяне? А що далі? В день по українському селу? Мінський процес, кажете? Генштабу видніше?.. Необхідно терміново виробляти реакцію! Необхідно скликати РНБО", - написав він у ніч проти четверга у фейсбуці.

Інформацію про те, що сполучення із сусідніми з Комінтерновим селами Водяне і Заїченко ускладнене, раніше поширив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"У Комінтернове зайшли російські терористичні війська з бронетехнікою. Сьогодні окопувалися. У цю саму громаду входять села Водяне і Заїченко. Наразі інформації про те, що там присутні бойовики, немає. Але ці населені пункти розташовані за Комінтерновим, тому сполучення з ними ускладнене", - повідомив Жебрівський у фейсбуці.

Прес-центр штабу АТО своєю чергою повідомив, що інформація про захоплення бойовиками села Водяне поки що не підтверджується і перевіряється. За даними штабу, бойовики продовжують облаштовувати позиції в Комінтерновому і періодично пересуваються невеликими групами навколо нього і в напрямку позицій сил АТО.

Нагадаємо, 22 грудня штаб АТО заявив, що бойовики "ДНР" зайняли селище Комінтернове, розташоване в нейтральній зоні за 23 км від Маріуполя. У "ДНР" своєю чергою заявили, що ця інформація не відповідає дійсності.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ спробувала потрапити в Комінтернове, щоб перевірити цю інформацію, але не змогла цього зробити через те, що в'їзди в село замінували.

На початку грудня Україна повернула контроль над селами Харчовик і Павлопіль поблизу Маріуполя, які раніше були в нейтральній зоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram