ГоловнаПолітика

Меркель і Олланд пообіцяли Порошенкові допомогти в ситуації з Кримом

Переговори в "нормандському форматі" повинні продовжуватися.

Меркель і Олланд пообіцяли Порошенкові допомогти в ситуації з Кримом
Петр Порошенко

Президент Петро Порошенко в телефонному режимі обговорив із президентом Франції Франсуа Олландом і федеральним канцлером Німеччини Анґелою Меркель різке загострення ситуації безпеки в зв'язку з нещодавньою провокацією Росії в окупованому нею Криму.

Лідери Німеччини та Франції пообіцяли всебічно сприяти деескалації ситуації та висловили готовність разом працювати над її вирішенням, повідомляє прес-служба Президента.

Порошенко зазначив, що звинувачення України з боку Кремля в нібито здійсненні диверсійної діяльності на півострові покликані, з-поміж іншого, дискредитувати Україну в очах міжнародних партнерів.

"Особливе занепокоєння викликає той факт, що російська сторона використовувала зазначену провокацію як привід для торпедування роботи в рамках "нормандського формату" і процесу імплементації Мінських домовленостей", - ідеться в повідомленні.

Меркель і Олланд наголосили, що невизнання тимчасової окупації Криму - їхня незмінна позиція, яку вони не піддають ніяким сумнівам.

Співрозмовники підтвердили прихильність спільних зусиль для врегулювання ситуації на Донбасі і в тимчасово окупованому Криму винятково політико-дипломатичними засобами та наголосили на необхідності продовження послідовної взаємодії в "нормандському форматі".

Як повідомляли, Президент Петро Порошенко і віце-президент США Джозеф Байден також погодилися з важливістю продовження діалогу в "нормандському форматі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram