ГоловнаПолітика

Міністр АПК Павленко відзвітував про кадрову політику

Відомство провело вже 250 конкурсних відборів

Міністр АПК Павленко відзвітував про кадрову політику
Фото: Макс Требухов

Міністр аграрної політики Олексій Павленко заявив, що йому вдалося знищити кадрову корупцію у відомстві.

"Директори держпідприємств обираються виключно через прозорі конкурси. Вже відбулося 250 відборів, у яких узяли участь понад 1000 кандидатів. Відкритість, чесність і прозорість - саме цими основними принципами ми озброїлися, починаючи кадрові зміни у грудні минулого року. Понад те, сьогодні наше відомство стало беззаперечним лідером за кількістю та якістю проведених конкурсів", - розповів Павленко, звітуючи про свою роботу за рік.

"Ми інформуємо у відкритому доступі про вакансії і вимоги до кандидатів. Схожа практика існує, наприклад, у Німеччині та Франції, де претендентів на посаду державного службовця публічно інформують про наявність вільної вакансії", - зазначив він.

За його словами, зараз триває відбір директорів 57 ДП, у тому числі на такі важливі підприємства, як "Укрспирт" і "Артемсіль". "До складу кадрової комісії входять експерти авторитетних рекрутингових агентств і консалтингових компаній, серед яких: Jansen Capital Managment, Deloitte & Touche Ltd, Partner at Talent Advisors, HRM", - зазначив міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram