ГоловнаПолітика

Депутат з БПП оголосив Саакашвілі і його команду бандою корупціонерів

Губернатора Одеської області звинувачують у розтраті коштів благодійного фонду.

Депутат Дмитро Голубов, який входить у президентську фракцію Блоку Петра Порошенка звинуватив Михайла Саакашвілі в розтраті коштів благодійного фонду для воїнів АТО. Таку заяву він зробив із трибуни парламенту в середу.

"З 30 травня в Одесі офіційно працює зграя грузинських реформаторів на чолі з головним реформатором Тбілісі і всієї Грузії Міхо-Чудотворцем. І 12 листопада грузинське хакерське угруповання "Хінкалі" опублікувало кілька дуже цікавих документів, із яких випливає, що команда Саакашвілі грабує і щодня тринькає гроші благодійного фонду, створеного для реабілітації воїнів АТО, на особисті потреби", - заявив Голубов.

У тому числі 111 тис. гривень із цього фонду нібито були витрачені на фуршет у "Брістолі", 3 млн гривень - на піар Саакашвілі на одному з українських телеканалів, 4 млн гривень - на купівлю шести автомобілів для кортежу Саакашвілі, 300 тис. гривень - на бензин.

"31 жовтня за гроші цього фонду з Рима через Стамбул в Одесу прилетіла співачка Софія Ніжарадзе. 3 листопада вона ще раз прилетіла за гроші цього фонду", - сказав він.

Голубов також стверджує, що грошима фонду користується також грузинський начальник Одеського УМВС Георгій Лорткіпанідзе. "А це є справжнісіньким корупційним злочином", - заявив депутат. "Ця людина буде здійснювати чистки в міліції? Які чистки, які реформи? Рекетири чортові, хабарники, злодії в законі! Ця грузинська банда, яка приїхала на гастролі, як циркова трупа гастролює нашою країною, збирає гроші на осінні вибори в Грузії. І вона звідси виїде, залишивши після себе корупційні скандали, витрати і ганьбу", - заявив Голубов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram