ГоловнаПолітика

Сакварелідзе: Порошенко і Саакашвілі в одній команді

Одеський прокурор заперечує наявність конфлікту в Саакашвілі і Яценюка.

Сакварелідзе: Порошенко і Саакашвілі в одній команді
Фото: 24tv.ua

Заступник Генерального прокурора, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе не вважає своє призначення в регіональну прокуратуру засланням після конфлікту з головою ГПУ Віктором Шокіним.

Про це він заявив в інтерв'ю Соні Кошкіній.

"Я ж досі є заступником генерального прокурора, курую Генеральну інспекцію. Для мене це (призначення в Одесу, - ред.) не заслання, а додатковий ресурс, оскільки я вважаю себе командною людиною, гравцем і ніколи не йшов далеко від своєї команди", - зазначив Сакварелідзе. Команда, за його словами, складається з тих людей, які хочуть змінювати країну.

"На роботу (в Україну, - ред.) мене запросив Петро Олексійович Порошенко. Михайло і Петро Олексійович сьогодні в одній команді, тож я вважаю себе командою Президента", - додав прокурор.

Водночас Сакварелідзе заперечує наявність конфлікту між Михайлом Саакашвілі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком."Я не думаю, що Михайло має конфлікт із Яценюком. Михайло Саакашвілі і всі ми не можемо нормально жити і дихати в тому середовищі, яке суперечить нашим принципам, у нездорової політичному середовищі. Будь-який лідер, будь-який політик, який має важелі впливу, але він їх не задіює на благо прогресу або, навпаки, заважає йому, буде нашим опонентом. Якщо в цій корупційній схемі будуть сліди Кабміну, ми про це відкрито оголосимо", - заявив заступник генпрокурора.

Як відомо, прокуратура звинуватила керівництво Одеського припортового заводу в завданні збитків державі на суму в розмірі 4 млрд гривень. Силовики провели обшук і вилучили документи. Правоохоронці встановили, що посадові особи підприємства реалізовували продукцію іноземного контрагента за заниженими цінами. Стосовно ситуації навколо ОПЗ Сакварелідзе прямо вказав на близького соратника Яценюка - Миколу Мартиненка.

До Ігоря Кононенка, якого також вважають причетним до нелегальних схем на ОПЗ, силовики претензій наразі, за словами Сакварелідзе, не мають.

"Якщо слідство вийде на шановного Кононенка - ми не будемо соромитися про це відкрито заявити", - заявив одеський прокурор.

Докладно читайте в повному тексті інтерв'ю: "Сакварелідзе: «Зі злодіями, з рейдерами, мафіозі ми ніколи не домовлялися»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram