ГоловнаПолітика

Сакварелідзе розповів, навіщо Саакашвілі порушив закон, агітуючи за Боровика

Губернатор Одеської області підтримував "нормального кандидата", говорить заступник генпрокурора.

Сакварелідзе розповів, навіщо Саакашвілі порушив закон, агітуючи за Боровика
Фото: 24tv.ua

Агітуючи активно під час виборів мера Одеси за Олександра Боровика, який балотувався від БПП, губернатор Одеської області робив це заради змін у місті.

Так ситуацію прокоментував заступник генпрокурора, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе в інтерв'ю Соні Кошкіній.

"Ми всі хочемо, щоб люди жили краще. Щоб політики ухвалювали правильні політичні рішення, висували правильних і чесних кандидатів. Тож зважаймо на українську реальність. Не обманюймо себе якимись незрозумілими стандартами, які хтось колись нам нав'язав: і журналістам, і правоохоронним органам", - заявив прокурор, відповідаючи на питання про застосування адмінресурсу, що заборонено законом. При цьому він додав, що не побачив суттєвих випадків порушення закону.

"Існує політична партія. Михайло Саакашвілі виступав за партію «Солідарність». У цьому було порушення? Губернатор - це призначувана політична посада. Губернатор, він завжди переважно партійний. Тож він має можливість і повноваження підтримувати певну політичну силу", - зазначив Сакварелідзе.

"Михайло - не простий політик, він не пересічний губернатор України. Він - колишній президент, «важковаговик». Можна сказати, що він - регіональний гравець, на якого зважають не тільки в нашому регіоні, а й у багатьох європейських державах. І в азійських зокрема. Те, що він підтримав нормального кандидата на виборах, я думаю, що це йому плюс, а не мінус", - додав також він.

На його думку, Саакашвілі підтримував кандидата, "за яким не стояли контрабандисти, не стояли організовані олігархічні синдикати чи злочинні ОЗУ".

Докладно читайте в повному тексті інтерв'ю: "Сакварелідзе: «Зі злодіями, з рейдерами, мафіозі ми ніколи не домовлялися»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram