ГоловнаПолітика

Дмитро Фірташ збирається повернутися в Україну?

Адвокати олігарха отримали на руки сприятливе рішення суду

Дмитро Фірташ збирається повернутися в Україну?
Фото: David M. Herszenhorn

Днями адвокати Дмитра Фірташа у Відні отримали на руки рішення суду у справі про створення злочинної групи і підкуп індійської влади з метою забезпечити участь його компанії у проекті розробки титанового родовища. Як відомо, судовий процес відбувся у Відні у квітні цього року. Тоді ж було оголошено попереднє рішення суду. Однак повний текст цього рішення, у письмовому вигляді, готувався досить тривалий час, представники сторін отримали його на руки тільки зараз.

Про це повідомляють джерела LB.ua.

Згідно з даними джерел, це рішення максимально сприятливе для сторони Фірташа і абсолютно несприятливе для сторони обвинувачення (американської). Таким чином, наявність цього рішення повністю розв'язує руки у подальших діях Фірташа, також - у його пересуванні.

Разом з тим, найближчим часом має відбутися з'їзд Федерації роботодавців України (точну дату наразі не визначено), який очолює Дмитро Фірташ. Джерела не виключають, що олігарх може особисто приїхати в Україну на з'їзд. Офіційно підтвердження цьому ще не надходили.

Нагадаємо, минулого року Фірташа затримали поліцейські у Відні за запитом Федерального бюро розслідувань США і помістили у слідчий ізолятор. Австрійський суд взяв його під арешт з можливістю звільнення під заставу у €125 млн, які за Фірташа вніс його російський друг Василь Анісімов. Суд також відкрив справу про екстрадицію Фірташа в США.

Ордер на арешт Фірташа видав окружний суд у штаті Іллінойс влітку 2013 року. За деякими даними, підприємцю "інкримінується створення злочинної групи і підкуп індійської влади" з метою забезпечити участь його компанії в проекті розробки титанового родовища. За інформацією слідчих, "на підкуп влади індійській провінції Андхра-Прадеш Фірташ витратив понад $18 млн". Увагу американської сторони цей випадок привернув через те, що сировина з індійського родовища поставляється також у США. В Австрії відкритих судових справ проти Фірташа немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram