ГоловнаПолітика

Сакварелідзе: ідеологом запрошення іноземців у владу був Ложкін

Заступник голови ГПУ заявив про наявність підтримки президента в реформі органів прокуратури

Сакварелідзе: ідеологом запрошення іноземців у владу був Ложкін
Фото: Макс Требухов

Ідея запросити громадян зарубіжних країн для проведення реформ в Україні належить главі Адміністрації президента Борису Ложкину. Про це в інтерв'ю "Сегодня" заявив заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе.

"Більшість учорашніх іноземців, які сьогодні працюють як державні службовці на Україну, з'явилися тут з ініціативи Ложкіна. Саме він був ідеологом запрошення в Україну державних управлінців серед громадян інших держав", - зазначив він.

Разом з тим, за словами Сакварелідзе, без підтримки президента Петра Порошенка процес реформ запустити було б неможливо.

"Ми досить часто бачимося з президентом, також спілкувався і спілкуюся з головою його адміністрації. Системні зміни у такій закритій і захищеній структурі, як прокуратура, без політичної підтримки неможливі. І якби не підтримка Порошенка, цього процесу, який ми спостерігаємо (тестування та інші реформи. - авт.), просто не було б", - заявив заступник Генпрокурора.

Нагадаємо, що іноземці обіймають в Україні три міністерські посади (Олександр Квіташвілі, Айварас Абромавичус, Наталія Яресько), пост глави Одеської ОДА (Михайло Саакашвілі), заступник голови НБУ (Дмитро Сологуб), заступник міністра юстиції (Гія Гецадзе), заступник глави Антикорупційного бюро (Гізо Углава).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram