ГоловнаПолітика

У звинуваченнях проти Мартиненка може бути російський слід, - джерело

РФ не зацікавлена в добудові Хмельницької АЕС

У звинуваченнях проти Мартиненка може бути російський слід, - джерело
Хмельницкая АЭС
Фото: energoatom.kiev.ua

Звинувачення чеської компанії Skoda JS у хабарництві - це, швидше за все, гра російської державної компанії "Росатом" для блокування добудови Хмельницької АЕС. Про це LB.ua повідомило джерело в Мінпаливенерго.

"Росатом" офіційно не відмовляється від добудови АЕС, але вже більш ніж 5 років блокує це питання. Російська компанія не виконує умов контракту... Росія не зацікавлена в тому, щоб Україна могла конкурувати з нею і Білоруссю в експорті атомної енергії", - заявило джерело.

Як повідомляє співрозмовник, чеська компанія Skoda JS - єдиний конкурент "Росатому" для добудови Хмельницької АЕС.

"Skoda JS - це європейська компанія, вони хабарів не дають", - додало джерело.

З приводу Миколи Мартиненка, який фігурує в інформації чеських ЗМІ, представник Мінпаливенерго заявив: "Микола Мартиненко - це уряд Арсенія Яценюка. Оскільки знайти компромат на прем'єра не змогли, пробують очорнити репутацію людей, близьких до нього. Це удар особисто по Яценюку, а не по Мартиненку".

Нагадаємо, чеське видання novinky.cz з посиланням на свої джерела пише, що швейцарське правосуддя почало розслідувати підкуп чеською компанією Skoda JS депутата Верховної Ради Миколи Мартиненка. За даними видання, чеська поліція провела напередодні обшуки в штаб-квартирі Skoda JS в Пльзені і вилучила велику кількість документів.

Skoda JS, яка виробляє обладнання для атомних електростанцій, підозрюється в дачі хабара Мартиненку, який вже багато років очолює парламентський комітет з енергетики. Гроші надходили на рахунок панамської компанії Bradcrest Investment, прихованим власником якої, за даними швейцарських слідчих, є Мартиненко.

Микола Мартиненко спростував інформацію в чеському виданні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram