ГоловнаБлогиБлог Тараса Матвіїва

З Новим роком, наша "нова" міліціє!

Коротко про сині мундири і зниклих Майдану. Ще 7 грудня пан Аваков у справі зниклих активістів публічно заявив: "10 людей нашлись по месту проживания, еще двое - скрываются в связи с подозрением в правонарушения. 7 человек из списка исчезли до событий на Майдане" та про 8 кримінальних проваджень. А ще керівник МВС запевняв, що тісно співпрацює з "Пошуковою ініціативою" та Євромайдан SOS.

Вияляється, співпрацює?! Ми й самі цього не знали. Донедавна вся наша "співпраця" зводилась до особистих контактів зі слідчими. Від того справді були добрі результати. Але з кабінету пана Авакова хіба петиції відписували на наші запити.

Після цих реверансів та заяв ми одразу звернулись за роз'ясненнями до представника Департаменту розшуку зниклих. Аби нам чітко відповіли кого, як і коли було знайдено. Бо всі слова міністра без конкретики зостануться пустим звуком. Треба прізвищ та інших деталей.

Нам відписали, що міліція працює за нашим списком, але факти надасть пізніше. Окей, почекаємо.

Пройшло відтоді 3 тижні і терпець увірвався. Виходить міністр говорить пусті фрази, бо навіть його підопічні не можуть просто пояснити звідки пан Аваков узяв таку статистику зниклих з Майдану, звідки 8 справ. Чому у нашій базі - 56 людей, а відкрили кримінальних проваджень, лише 8?

Банально - немає елементарного діалогу. Може там на верху, на Грушевського, вважають, що вже набавились у майдани і відкритість, їм цього досить?

Маємо стійке враження, що "справи Майдану" гальмують свідомо. Зусебіч одна балаканина, результативних дій майже нема.

Входимо у Новий рік зі старим багажем. Стіна нерозуміння чиновників у погонах не зруйнована. Вони ставлять нові мури і відгороджуються від громади.

Якщо маєте інформацію, або змогу допомогти телефонуйте на гарячу лінію "Пошукової ініціативи" 067 866 45 74, пишіть на [email protected].

Тарас Матвіїв Тарас Матвіїв , Координатор "Пошукової ініціативи Майдану", журналіст
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram