ГоловнаПолітика

США пояснили, чому розширили список Магнітського

Штати нагадали, що обґрунтування санкцій зазначене в законодавстві, а також у міжнародних зобов'язаннях Росії

США пояснили, чому розширили список Магнітського
Фото: www.tatar-inform.ru

Державний департамент США нагадав голові МЗС Росії Сергію Лаврову, який звинуватив Штати в політиці "подвійних стандартів" через розширення закону Магнітського, що цей документ переслідує конкретних осіб, причетних до справи загибелі російського юриста.

З відповідною заявою виступив у вівторок у Вашингтоні представник Держдепартаменту Джефф Ратке, передає Укрінформ.

"Ми залишаємося прихильниками закону Магнітського та надісланого нами вчора до Конгресу списку (розширеного ще на чотири особи - ред.)", - заявив Ратке.

Він нагадав, що до цього переліку, який налічує 34 прізвища, включено осіб, "причетних до ув'язнення Магнітського і знущання над ним або до його загибелі, а також осіб, які брали участь у кримінальній схемі, яку він розкрив, або тих, хто допомагав це приховати, а також причетних до серйозних порушень прав людини".

Представник Держдепу зазначив, що обґрунтування цих дій "зазначене в законодавстві, а також у міжнародних зобов'язаннях Росії у сфері дотримання прав людини".

Напередодні Держдепартамент США надав Конгресу звіт про дії уряду з виконання Акту Магнітського, в якому вказав на розширення списку санкцій ще на чотири чиновники. Зокрема, до списку санкцій переліку потрапили двоє високопосадовців Чеченської Республіки і представники керівництва генпрокуратури і слідчого комітету РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram