ГоловнаПолітика

Націоналісти проведуть смолоскипну ходу на честь Бандери

"Свобода" і "Правий сектор" підуть різними маршрутами

Націоналісти проведуть смолоскипну ходу на честь Бандери
Фото: EPA/UPG

Київміськадміністрація отримала повідомлення від партій "Правий сектор" і ВО "Свобода" про проведення 1 січня смолоскипної ходи у зв'язку зі 106-ю річницею від дня народження Степана Бандери.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу КМДА.

Учасники маршу "Свободи" пройдуть від пам'ятника Тарасу Шевченку (на сайті партії анонсовано збір на 18:00, хоча в заявці до КМДА вказано 17:00) бульваром Тараса Шевченка до Бессарабської площі, потім Хрещатиком до Майдану Незалежності, де проведуть віче. Організатори попереджають про використання звукової апаратури біля стели Незалежності. Заявлена кількість учасників акції - 10 тис. осіб.

У свою чергу "Правий сектор" вирішив відзначити річницю народження Бандери ходою вулицями Києва за маршрутом: парк Шевченка - вулиця Володимирська - Софійська площа - Михайлівська площа. Хода закінчиться урочистим зібранням на Михайлівській площі. Проведення акції передбачено з 17.00 до 22.00. Заявлена участь 500 осіб. Під час акції планується встановлення інформаційних наметів та використання звукової апаратури.

Як повідомляється на сайті "Свободи", смолоскипна хода 1 січня пройде також в Одесі, а в Запоріжжі партія організує автопробіг.

"Свобода" вже дев'ятий рік поспіль проводить смолоскипну ходу 1 січня в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram