ГоловнаБлогиБлог Виктора Неганова

До Вищого адмінсуду оскаржені Укази Президента про призначення голів облдержадміністрацій

Вже не в перший раз пишу про боротьбу громадськості щодо прозорості, професійності та політичної неупередженості при проведенні конкурсів на зайняття вакантних посад голів облдержадміністрацій: Миколаївської, Київської, Харківської та Житомирської. Нажаль Президент України, а тим більше Комісія з питань вищого корпусу державної служби не чують справедливі та професійні аргументи журналістів, громадськості та осіб, які брали участь у зазначених конкурсах про чисельні порушення процедури при проведенні конкурсів, та порушення процедури при призначенні переможців Президентом України.

 Саме тому мною було подано 4 позовні заяви до Вищого адміністративного суду України про визнання незаконними Указів Президента України про призначення голів Миколаївської, Київської, Харківської та Житомирської держадміністрацій.

Фото: Надано Віктором Негановим

Фото: Надано Віктором Негановим

Фото: Надано Віктором Негановим

Суть позовів у тому, що відповідно до законодавства – рішення про призначення на посаду приймається після закінчення строку оскарження результатів конкурсу, а в разі оскарження результатів конкурсу - після прийняття рішення за скаргою суб’єктом розгляду скарги (органом, уповноваженим на розгляд скарги), але не пізніше 30 календарних днів після оприлюднення інформації про переможця конкурсу, якщо інше не передбачено законом.

Таким чином Президент України в разі оскарження результатів конкурсу у суді (що наразі триває в Окружному адмінсуді м. Києва) не може одразу призначати переможця конкурсу своїм Указом. Про це я у письмових зверненнях неодноразово попереджував голову держави, але не отримав від нього пояснень по суті з цього. Отже тепер юристи Президента вимушені будуть пояснювати позицію Президента щодо порушення останнім при призначенні голів ОДА вимог ст. 31 Закону України «Про державну службу» у гласному та відкритому судовому процесі.

Запрошую громадськість та журналістів на судові засідання у Вищому адміністративному суді України.

P.S. У зв’язку з заявою Міхо Саакашвілі про відставку має бути оголошений конкурс і на зайняття посади голови Одеської ОДА – чекаємо від одеситів високої громадської активності та громадського контролю під час проведення конкурсу.

Виктор Неганов Виктор Неганов , Голова громадської організації "міський рух на захист прав громадян "Народний Контроль", кандидат юридичних наук
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram