ГоловнаБлоги

ТВі набирає обертів

Сьогоднішня прес-конференція Костянтина Кагаловського принесла нам кілька цікавих новин.

По-перше, пан Кагаловський визнав, що урочиста передача журналістам акцій компаній, які є власниками ТВі, – м'яко кажучи, неправда. Адже на даний час, якщо вірити його попереднім повідомленням, усі операції з відчуженням та передачею акцій заборонені англійським судом, який розглядає бізнес-конфлікт Кагаловського та Альтмана. У такому разі "широкий жест" Кагаловського вартує не більше, аніж ті кілька аркушів паперу, які він підписав з нашими колишніми колегами. Або ніякої судової заборони зовсім не існує. Сам Кагаловський каже, що передача акцій – не правовий акт, а "понятійний". Цікаво було би дізнатися, які саме "понятія" має на увазі російський олігарх епохи "лихих" 90-х?

По-друге, колишній акціонер ТВі визнав: компанії, які він нібито передав у власність журналістам, обтяжені багатомільйонними кредитами. Тобто, декларуючи "збереження чесного, відкритого і неупередженого інформаційного мовлення в Україні", Кагаловський банально передав (чи не передав?) колишнім працівникам ТВі структури із заборгованістю на суму майже 30 мільйонів доларів? При цьому, борги ці... перед структурами самого Кагаловського. "Журналістам не варто турбуватися, – заявив з цього приводу нині екс-акціонер ТВі. – З журналістами ми домовимося". Після таких слів саме і треба турбуватися. Бо що заважало Кагаловському очистити від кредитів структури ДО пафосної "передачі" їх журналістам?

А ТВі тим часом набирає обертів. Що викликає зрозумілу лють нашого колишнього акціонера. Зокрема, сьогодні він назвав наші нові проекти "імітацією низької якості". Хоч порядніше було б просто промовчати, адже серед "імітацій" – повернення в ефір програм, закритих за наполяганнями Кагаловського. Який напередодні запланованого продажу ТВі усіма силами "оптимізовував" телеканал, закриваючи справді цікаві та яскраві проекти.

Так, в ефір повернулася Марічка Бурмака з програмою "Музика для дорослих". "З моменту закриття проекту подібної програми так і не з'явилось в українському телепросторі. Із "живою музикою", цікавими українськими музикантами, молодими колективами, академічною музикою, талановитими дітьми, "неформатними" гастролерами... Це все можна було побачити тільки в "Музиці для дорослих", – переконана Марічка і з цими її словами важко не погодитися.

Сьогодні дебютує в ефірі ТВі проект ведучої Мирослави Барчук "Homosapiens" – 45-хвилинний культурологічний тижневик. "Я давно задумувала програму, де можна було б вийти за рамки дріб'язкових і насправді неважливих для суспільства щоденних політичних інтриг та схем і дати слово непересічним та неординарним людям, – каже ведуча "Homosapiens". – ТВі – єдиний на сьогодні в Україні телеканал, який творить "розумний простір", дає майданчик інтелектуалам, філософам, письменникам, музикантам, власне тим, хто мав би стати opinionleaders у найширшому розумінні".

Найближчим часом в ефірі – відомий актор і музикант Антон Мухарський із програмою про сучасне мистецтво "Зелена лампа". Продакшн-студія одного з найяскравіших спортивних журналістів України Миколи Василькова займатиметься спортивними розслідуваннями. Поет і публіцист Андрій Бондар робитиме разом із музикантом Тарасом Чубаєм програму"Ч/Б" – про речі, які потребують переосмислення у сучасному світі. У ефір повернеться програма гумористичних підсумкових новин "Шалений тиждень", яка теж, до речі, була закрита при Кагаловському. І справжній діамант у цій короні розумного, інтелектуального телебачення – цикл авторських історико-культурних програм Вадима Скуратівського, відомого українського вченого, історика, літературознавця, мистецтвознавця, вченого-енциклопедіста, професора та академіка Національної академії мистецтв України. Також цього тижня виходить в ефір підсумкова програма найкращого політичного аналітика країни "Відверто з Віталієм Портніковим". Окрім цього повернено в ефір ток-шоу "Сьогодні про головне", удвічі збільшено кількість новин "Сьогодні" – віднині вони виходитимуть о 18:30 та о 20:30. Так само ще більш потужними і критичними будуть розслідування у "Знаку Оклику", який вже став брендом каналу.

І це далеко не повний перелік оновлень, які ми запропонуємо глядачам ТВі. З осені, коли стартує новий телесезон, наш канал запропонує ще багато цікавого. До речі, користуючись нагодою, запрошую колег-журналістів до співпраці! Приєднуйтесь до команди ТВі!

Артем Шевченко Артем Шевченко , Директор Департаменту комунікацій МВС України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram