Заява Альтернативної Ради

В останній день 2012 року свій перший офіційний документ прийняла Альтернативна Рада, яка сформована з кандидатів у депутати, що набрали не менше фактичного «прохідного бала» у ВР (19,4%) і при цьому поступилися лише партії влади.

Поки до складу Альтерради увійшли 24 члени (відповідно кворум - 13), але її чисельний склад збільшується практично щодня, та її кадровий резерв складає ще приблизно двічі стільки ж. Тим не менш, навіть сьогоднішній склад Альтернативної Ради представляє більш ніж півмільйона виборців, які голосували за її членів.

У спільній заяві, яку підтримали 14 «альтернативних депутатів», зокрема, записано: «Ми заявляємо про створення Альтернативної Ради України з метою захисту інтересів сотень тисяч виборців, що віддали нам голоси, моніторингу дій влади та надання конструктивної альтернативи для запобігання ескалації політичної та економічної кризи в нашій країні.

Ми намагатимемося протистояти будь-яким спробам навязати українському суспільству антиукраїнську диктатуру й разом прагнемо створити в Україні умови для цивілізованої політики із справжнім урахуванням народного волевиявлення. Ми також покладаємо надію на співпрацю з українськими та міжнародними організаціями і установами правозахисними, політичними, економічними, науковими, благодійними заради переходу України на новий політичний та економічний рівень, вартий великої держави в центрі Європи із величезним існуючим потенціалом.»

Александр Кирш Александр Кирш , Экономист
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram