ГоловнаСвіт

МЗС Молдови: Черги на виборчих дільницях у Москві створені штучно

Виборчі дільниці оснащені максимальною кількістю бюлетенів - по 5000 для кожної дільниці.

МЗС Молдови: Черги на виборчих дільницях у Москві створені штучно
Прапор Молдови
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ Молдови вважає, що черги на виборчих дільницях у Москві створили штучно, щоб поставити під загрозу виборчий процес. 

Про це повідомляє NewsMaker із посиланням на пресслужбу МЗС.

Виборчі дільниці в Росії відкрилися о 07:00 за місцевим часом та працюють у звичайному режимі.

"З приводу великої кількості виборців на двох дільницях для голосування міністерство зазначає, що передбачало можливе скупчення людей внаслідок спроб організувати незаконне транспортування виборців до дільниць. Під час підготовки до виборів ми попередили російську владу про спроби деяких груп організовано доставляти громадян до дільниць, розташованих у нашому посольстві в Москві. Тому вважаємо, що скупчення людей цих двох ділянок у Росії створи штучно, щоб поставити під загрозу виборчий процес", - вважають у МЗС.

У міністерстві також наголосили, що виборчі дільниці у Москві оснащені максимальною кількістю бюлетенів - по 5000 для кожної дільниці.

Напередодні  російські ЗМІ та Telegram-канали опублікували відео черг до виборчих дільниць  у будівлі посольства Молдови у Москві.

Раніше поліція країни попередила, що десятки молодих людей із Молдови їздили до Москви під приводом участі у культурно-туристичній програмі. У ході тренінгів їм розповідали про технічні особливості протестів та протистояння силовим структурам.

МЗС Молдови заявило, що  "взяло до відома" повідомлення про спроби організації  незаконного  транспортування виборців на виборчі дільниці, відкриті в Росії. 

Вибори в Молдові

  • Прозахідна президентка Мая Санду балотується на другий термін на президентських виборах, що проходять  одночасно з референдумом, який вирішить, чи хочуть громадяни Молдови, щоб їхня країна прагнула до вступу в Європейський союз.
  • За уряду Санду Молдова отримала статус кандидата в ЄС у 2022 році й розпочала переговори про вступ раніше цього року після того, як підтримала Україну на тлі неспровокованого вторгнення Росії. У березні цього року парламент Молдови затвердив документ про євроінтеграцію країни.
  • Докладніше про вибори читайте в матеріалі LB.UA "Президентські вибори в Молдові. Олігархи прагнуть повернути все".
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram