ГоловнаСвіт

США виділять $300 мільйонів на гуманітарну допомогу палестинцям

Смуга Гази та Західний берег річки Йордан перебувають у стані гуманітарної кризи. 

США виділять $300 мільйонів на гуманітарну допомогу палестинцям
Допомога з США (архівне фото)
Фото: facebook/Максим Козицький

Сполучені Штати мають намір виділити 336 мільйонів доларів додаткової гуманітарної допомоги палестинцям у Секторі Гази та на Західному березі річки Йордан. 

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела в американському Агентстві міжнародного розвитку (USAID).

Зазначається, що кошти дозволять доставити на ці території продукти, медикаменти та предмети першої потреби, а також - забезпечити взимку тимчасовим житлом тих палестинців, які були змушені залишити свої будинки.

В USAID заявили, що впродовж останнього року Смуга Гази та Західний берег річки Йордан перебувають у стані гуманітарної кризи. 

"США продовжують закликати всі сторони конфлікту домовитися про перемир’я та негайне звільнення заручників, а також забезпечити можливість широкомасштабного доправлення гуманітарної допомоги до Смуги Гази та всередині неї", – наголосили в агентстві.

  • 7 жовтня 2023 року радикальне угруповання "Хамас", визнане терористичним у США та Євросоюзі, напало на південь Ізраїлю. Внаслідок нападу загинули близько 1200 ізраїльтян, приблизно 250 викрадені та вивезені до Гази. У відповідь Ізраїль розпочав бойові дії проти "Хамасу". Після цього сотні тисяч місцевих жителів були змушені залишити свої будинки. 
  • Підконтрольне "Хамасу" міністерство охорони здоров’я Гази стверджує, що через ізраїльські бомбардування загинули понад 30 тисяч жителів. Незалежного підтвердження ці дані не мають.
  • На Західному березі річки Йордан, частину території якого контролює Палестинська національна адміністрація, також є структури "Хамасу", але там вони не перебувають при владі.
  • ООН та багато країн світу закликають "Хамас" та Ізраїль якнайшвидше укласти угоду про перемир’я. США, Катар та Єгипет пропонують себе як посередників у цьому питанні. Однак поки що всі переговори не дають результатів.
  • 19 вересня повідомлялося, що  Ізраїль запропонував новий, одноетапний варіант угоди з бойовиками "Хамасу". Що план передбачає - читайте в матеріалі LB.ua.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram