ГоловнаСвіт

​Кулеба відвідав Гонконг і закликав закрити Росії шляхи для обходу санкцій

"Російські махінації не мають псувати репутацію Гонконгу як високорозвиненої ліберальної економіки".

​Кулеба відвідав Гонконг і закликав закрити Росії шляхи для обходу санкцій
Дмитро Кулеба і Джон Лі
Фото: МЗС

У рамках візиту до Китаю, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідав Спеціальний Адміністративний Район Гонконг. Він зустрівся з головою адміністрації САР Гонконг Джоном Лі.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Співрозмовники обговорили створення нових можливостей для торгівлі та інвестицій між Україною та Гонконгом в контексті відновлення нашої країни.

Кулеба також закликав Адміністрацію Гонконгу вжити заходів, щоб позбавити Росію та російські компанії можливості використовувати Гонконг для обходу санкції, запроваджених за війну проти України. 

Міністр наголосив, що ці обмежувальні заходи необхідні для послаблення потенціалу Росії до ведення війни та вбивства людей в Україні.  Він підкреслив, що "російські махінації не мають псувати репутацію Гонконгу як високорозвиненої ліберальної економіки, яка ґрунтується на непохитній повазі до верховенства права". 

Кулеба також обговорив із співрозмовником питання захисту прав громадян України на території Гонконгу.

У квітні повідомлялося, що Європейський Союз готує нові санкції проти десятка компаній Туреччини, Китаю, ОАЕ та Гонконгу, які продовжували постачати заборонені товари до Росії.

  • 23 липня Кулеба прибув з візитом до Китаю, де провів тригодинні переговори з китайським колегою Ван Ї. На зустрічі обговорювались відносини між Києвом і Пекіном, російсько-українська війна і мирні ініціативи КНР. Пізніше в українському МЗС повідомили, що головною темою переговорів був пошук шляхів припинення агресії Росії та можлива роль Китаю у встановленні сталого і справедливого миру. 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram