ГоловнаСвіт

Трамп подав апеляцію на справу про шахрайство, за якою має сплатити майже пів мільярда доларів

Усні слухання призначили на вересень. 

Трамп подав апеляцію на справу про шахрайство, за якою має сплатити майже пів мільярда доларів
Трамп у суді, фото ілюстративне
Фото: EPA/UPG

Адвокати Дональда Трампа подали апеляцію у справі про шахрайство, згідно із рішенням по якій політик повинен сплатили 454 мільйони доларів.

Про це пише Politico.

Трампа визнали винним тому, що він завищив рівень своїх статків на мільярди доларів, щоб забезпечити собі кращі умови кредитування та страхування.

Зазначається, що захисники експрезидента США назвали вирок по справі  помилковим та «несанкціонованим, безпрецедентним захопленням влади» генеральним прокурором Нью-Йорка Тіш Джеймсом.

Вони стверджують, що жоден банк або страхова компанія не постраждали від жодної з транзакцій та заявляють, що компанії отримали значні прибутки. 

Апеляційний суд призначив усні слухання у справі на початок вересня, і неясно, чи суд винесе рішення щодо апеляції до виборів у листопаді.

  • Початково сума покарання становила 355 мільйонів доларів, проте щодня на неї нараховується відсоток, який становить 112 тисяч в американській валюті. 
  • Спочатку Трамп повинен був внести заставу в розмірі 454 мільйони доларів, але апеляційний суд 25 березня призупинив виконання рішення за умови, що Трамп сплатить меншу суму протягом 10 днів.
  • У березні повідомляли про те, що понад 30 компаній відмовилися дати йому гроші на виплату штрафу за шахрайство, тому у нього могли конфіскувати елітну нерухомість.
  • Однак вже наступного місяця йому вдалося заплатити заставу, щоб нерухомість залишилася у його власності. 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram