ГоловнаСвіт

Міноборони Франції не підтверджує направлення військових інструкторів в Україну

Міноборони Франції продовжує вивчати цей напрям спільно з українськими колегами.

Міноборони Франції не підтверджує направлення військових інструкторів в Україну
Міноборони Франції не підтвердили направлення військових інструкторів в Україну

Міноборони Франції повідомило каналу BFM, що навчання на українській землі є одним з напрямів, що обговорюються.

Це обговорення триває “з моменту конференції на підтримку України, скликаної президентом республіки 26 лютого”. 

Міноборони Франції наголошує, що продовжує вивчати цей напрям спільно з українськими колегами, зокрема, щоб зрозуміти конкретні потреби України.

  • Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський привітав ініціативу Франції щодо відправлення в Україну її інструкторів для підготовки українських військових. 
  • Після початку повномасштабної війни українські військові проходять тренування за кордоном. Однак цього року французький президент виступив із ініціативою повернути навчання з закордонними інструкторами на територію України.

  • Президент Володимир Зеленський підтримав цю ініціативу і зазначив, що навчання в Україні дозволять оптимізувати терміни, адже не потрібно витрачати час на дорогу. "Це перший раз я про це говорю, до речі, коли ми відправляли туди війська, і наші хлопці повертались, дякуючи тренувальним місіям різних країн, вони повинні були ще в Україні адаптуватись і пройти кілька місяців тренувань тут. І цей процес в два рази довший між моментом людини, яку ви відправляєте на тренування, і можливістю прийти на поле бою. Тому сама пропозиція, що давайте скоротимо час, давайте тренувальну місію проводити одразу в Україні, адаптуючись до стану війни, який є. Я тут нічого не бачу поганого, я впевнений, що це не йдеться, що армія Франції буде в Україні, а говоримо про тренувальні процеси", – сказав президент.

  • Деякі країни підтримали пропозицію Макрона. Деякі, як США, відправляти сюди своїх військових, не збираються. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram