ГоловнаСвіт

Поблизу Парижа напали на тюремну машину із в'язнем. Він втік, загинули двоє наглядачів

Ще троє людей поранені. 

Поблизу Парижа напали на тюремну машину із в'язнем. Він втік, загинули двоє наглядачів
У Франції атакували машину з ув'язненим
Фото: The Telegraph

Поблизу Парижа невідомі напали на машину з ув'язненим, застрелили двох тюремних наглядачів і ще трьох поранили. Злочинець, якого перевозили, втік, пише The Telegraph.

Напад на автомобіль стався близько 11:00 на площі Інкварвіль в департаменті Ер, повідомили французькі репортери з посиланням на джерела в поліції. Атаку офіційно підтвердили в Мін'юсті.

"На тюремний конвой напали в Ері. Двоє наших тюремників загинули, троє важко поранені", – написав у X міністр юстиції Ерк Дюпон-Моретті.

Для затримання злочинців мобілізували близько 200 жандармів. BFMTV повідомило, що злочинцю-втікачу близько 30 років, його перевозили у зв'язку з викликом слідчого судді по справі про замах на убивство. Напад на машину провели на зворотній дорозі. 

Цей чоловік мав вирок у 18 місяців позбавлення волі за пограбування при обтяжуючих обставинах, зокрема крадіжки в супермаркетах і магазинах у передмісті Евре в період з серпня по жовтень 2019 року. Підозрюваному також висунули звинувачення в Марселі за навмисне вбивство мешканця Дре 17 червня 2022 в Обані у зв’язку з торгівлею наркотиками.

Для виявлення нападників і втікача задіяли вертольоти. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram