ГоловнаСвіт

Росмедіа: головного "кадровика" міністерства оборони затримали за підозрою в злочині

До цієї посади Кузнєцов керував центральним органом Служби захисту державної таємниці російських збройних сил. 

Російське прокремлівське агентство ТАРС повідомило про затримання начальника головного управління кадрів міністерства оборони Росії генерал-лейтенанта Юрія Кузнєцова. 

ТАРС стверджує, що йому про це повідомили власні джерела в правоохоронних органах, пише "Суспільне". За даними російських журналістів, Кузнєцова підозрюють у кримінальній справі.

Спершу деталей про суть звинувачення не було, але потім російські слідчі сказали, що йдеться про отримання хабара. У генерала виявили близько 100 млн рублів і золото.

У Росії затримано начальника головного управління кадрів міноборни Юрія Кузнєцова
Фото: Astra
У Росії затримано начальника головного управління кадрів міноборни Юрія Кузнєцова

Розслідування веде головне військово-слідче управління Слідчого комітету Росії. Слідчий звернувся до суду з клопотанням призначити генералу арешт. 

Російськомовне бюро Deutsche Welle пише, що першими про затримання повідомили не журналісти, а провладні російські телеграм-канали. Писали, що Кузнєцова затримали просто в ліжку, а силовики виламали йому ворота й вікна в будинку.

Хто такий Юрій Кузнєцов

Юрій Кузнєцов в травні 2023 очолив головним кадровиком російського міноборони – за указом Володимира Путіна. Раніше він керував Восьмим управління Генштабу збройних сил Росії – центральним органом Служби захисту державної таємниці російських ЗС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram