ГоловнаСвіт

Галущенко: Німеччина може надати Україні доступ до закритих енергетичних об'єктів

Наразі Україна тісно співпрацює з Литвою.

Галущенко: Німеччина може надати Україні доступ до закритих енергетичних об'єктів
Фото: mev.gov.ua

Німеччина запропонувала Україні надати доступ до закритих енергетичних об'єктів, щоб отримати обладнання.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону, пише Укрінформ.

"Ми зараз із нашими литовськими друзями працюємо дуже щільно. Наші групи фахівців у Литві дивляться, яке устаткування на старих теплових станціях можна використати для відновлення і ремонтів в Україні. Це не тільки Литва. Нещодавно був Роберт Габек, віцеканцлер Німеччини, і він запропонував подивитися на німецькі закриті об'єкти, які теж можна використати", — каже міністр.

Він підкреслив, якщо Україні доведеться замовити якесь устаткування і виготовити його на виробництві, то на цю зиму обладнання не буде. Однак, допомога від партнерів для Києва надходить постійно.

"Перше – це устаткування, друге – це енергетичний фонд підтримки України. Уже є ініціативи різних держав, зокрема Данії, щодо додаткового внесення коштів у цей фонд. Є ініціативи і від інших держав, і вони скоро будуть озвучені. Там суттєві кошти, які підуть у цей фонд підтримки енергетики України, і які ми одразу зможемо використовувати", — зазначив очільник Міненерго.

  • Україна повністю втратила державну вугільну генерацію електроенергії: одна з трьох ТЕС, якими володіла компанія "Центренерго", опинилася в окупації ще у 2022 році, а дві знищили росіяни. Останню, Трипільську ТЕС — під час удару 11 квітня. Які можуть бути наслідки для країни, читайте в матеріалі LB.ua.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram