ГоловнаСвіт

США не знають дати операції ЦАХАЛу в місті Рафах, – Блінкен

Великі військові операції в Рафаху будуть надзвичайно небезпечними для цивільних осіб, вважає Держдепартамент.

США не знають дати операції ЦАХАЛу в місті Рафах, – Блінкен
Ентоні Блінкен
Фото: cnn.com

Наступного тижня американські представники зустрінуться з ізраїльськими колегами, щоби продовжити обговорення операції ЦАХАЛу в місті Рафах.

Про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен, передає Укрінформ. 

“Ні, ми не маємо дати операції в Рафаху, принаймні тієї, яку нам могли би повідомити ізраїльтяни. Навпаки, ми ведемо постійну розмову з Ізраїлем щодо операції в Рафаху”, – зазначив Блінкен.

Він висловив переконання, що до цих переговорів не будуть вжиті будь-які кроки.

“Але потрібно зробити багато роботи, і ми надалі переконані, що великі військові операції в Рафаху будуть надзвичайно небезпечними для цивільних осіб, які можуть потрапити у небезпеку”, – наголосив держсекретар США.

  • Ізраїль на початку війни з ХАМАС мав потужну підтримку міжнародної спільноти, однак за місяці протистояння вона почала слабнути. Ізраїлю закидають невибіркові удари, в яких гинули і зазнавали поранень цивільні палестинці, а також використання голоду в Смузі Гази як зброї.

  • Ще більше критики на адресу Ізраїлю стало лунали після убивства ЦАХАЛом сімох волонтерів World Central Kitchen.

  • Лідери Єгипту, Франції та Йорданії закликали Ізраїль не починати наступ на місто Рафах у Смузі Гази. Вони сказали, що це матиме небезпечні наслідки та загрожує регіональній ескалації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram