ГоловнаСвіт

Апеляційний суд утричі скоротив Трампу штраф за шахрайство

У експрезидента тепер є десять днів на те, щоб сплатити зменшену заставу і вберегти майно від конфіскації.

Апеляційний суд утричі скоротив Трампу штраф за шахрайство
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Суд у штаті Нью-Йорк в останній день перед дедлайном сплати Дональдом Трампом штрафу за звинуваченням у шахрайстві пішов на зустріч республіканцю і скоротив суму майже втричі. Замість трохи більше 450 мільйонів доларів, з виплатою яких у експрезидента виникли великі проблеми, йому потрібно внести заставу у 175 мільйонів.

Як повідомляє BBC, у Трампа тепер є десять днів на внесення зменшеної суми штрафу, щоб уникнути конфіскації майна. Апеляція у справі про завищення мільярдером вартості своєї нерухомості для отримання більш вигідних кредитів триватиме, адвокати сподіваються зняти з політика звинувачення і домогтися повернення застави.

У понеділок суд у США виніс ще одну ухвалу в іншій справі проти Трампа – але вже далеко не таку позитивну для кандидата у президенти. Феміда відмовилася перенести дату розгляду кримінального провадження щодо хабарництва – воно відбудеться 15 квітня. Трампа звинувачують у підкупі зірки фільмів для дорослів перед виборами 2016 року для приховування їхніх стосунків. Ця справа ризикує завадити республіканцю брати участь у президентських перегонах, якщо остаточний вирок буде готовий раніше листопада.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram