ГоловнаСвіт

Через теракт у Росії Словаччина посилює заходи безпеки

Словаччина планує відстежувати ситуацію під час свят і посилити перевірки та патрулювання на богослужіннях і в торгових центрах. 

Через теракт у Росії Словаччина посилює заходи безпеки
Словаччина посилює заходи безпеки через теракт у Росії
Фото: zemavek.sk

Словацька Рада безпеки провела позачергове засідання, головною темою зустрічі став теракт у Москві. 

Про це повідомляє Aktuality.

Міністр внутрішніх справ Матуш Шутай Ешток заявив, що, за даними спецслужб, напад мав релігійні мотиви. 

“У нас тут найбільше християнське свято в році, і ми повинні вміти реагувати на можливі загрози для Словацької Республіки”, – сказав Ешток.

Словаччина планує відстежувати ситуацію під час свят і посилити перевірки та патрулювання на богослужіннях і в торгових центрах. Поліція також перевіряє кордони та потяги.

Також уряд готовий підвищити рівень безпеки від терористичної загрози в Словаччині, наразі оголошено другий із чотирьох можливих.

  • Ввечері 22 березня у Красногірську, що біля Москви, група осіб у тактичному спорядженні увірвалася в Crocus City Hall, де мав відбутися концерт групи "Пікнік" і влаштувала стрілянину.

  • Під час атаки пролунали вибухи, спалахнула масштабна пожежа. Згодом стало відомо про 133 загиблих та 152 постраждалих.

  • Українська розвідка заявила, що теракт у Підмосков'ї – це свідома провокацією режиму диктатора Путіна, і про цю провокацію попереджала міжнародна спільнота.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram