ГоловнаСвіт

У двох великих містах Німеччини наступного тижня страйкуватимуть бортпровідники Lufthansa

Щойно закінчився страйк наземного персоналу Lufthansa, як було оголошено страйк бортпровідників. Він пройде 12 березня у Франкфурті та 13 березня у Мюнхені.

У двох великих містах Німеччини наступного тижня страйкуватимуть бортпровідники Lufthansa
Попереджувальний страйк наземного персоналу Lufthansa в міжнародному аеропорту у Франкфурті-на-Майні, 7 березня 2024
Фото: EPA/UPG

Німецька профспілка Ufo закликала близько 19 тисяч бортпровідників авіакомпанії Lufthansa та її регіональної "дочки" Lufthansa Cityline взяти участь у новому страйку, повідомляє DW. 

Страйк пройде з 4:00 до 23:00 у вівторок, 12 березня, на рейсах з Франкфурта-на-Майні і в той же час у середу, 13 березня, – з Мюнхена, оголосила профспілку бортпровідників увечері у суботу, 9 березня.

Декількома днями раніше на підтримку проведення протестної акції проголосували понад 96 відсотків стюардів і стюардес Lufthansa і Lufthansa Cityline.

Профспілка вимагає для 18 тисяч бортпровідників Lufthansa та майже однієї тисячі співробітників Cityline підвищення зарплати у межах тарифної угоди терміном на 18 місяців. Профспілка також вимагає збільшення розмірів надбавок та виплати одноразової компенсації за інфляцію у розмірі трьох тисяч євро.

Про новий страйк було оголошено того ж дня, коли після дводенного попереджувального страйку вийшов на роботу наземний персонал Lufthansa. В результаті страйку у четвер та п'ятницю, 7 та 8 березня, було скасовано близько тисячі рейсів.

Однак, незважаючи на завершення акції протесту, у суботу на табло вильотів в аеропортах у Франкфурті-на-Майні та Мюнхені все ще висвічувалася інформація про відміну та затримку рейсів, передає агентство dpa. Представник Lufthansa повідомив, що така ситуація викликана наслідками страйку, робота поступово відновлюватиметься протягом дня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram