ГоловнаСвіт

Хусити атакували балістичною ракетою комерційне судно, є загиблі та поранені

Загинули двоє моряків, поранено щонайменше шестеро.

Хусити атакували балістичною ракетою комерційне судно, є загиблі та поранені
True Confidence
Фото: vesselfinder.com

Єменські бойовики-хусити вдарили балістичною ракетою по комерційному судну в Червоному морі

Про це повідомляє “Суспільне”.

Як заявив представник хуситів Яхья Сарі, "ВМС збройних сил Ємену здійснили цілеспрямовану операцію проти американського корабля True Confidence в Аденській затоці з використанням кількох ракет".

Представник бойовиків також зазначив, що “екіпаж відхилив попереджувальні повідомлення", після чого судно атакували, і "попадання було точним".

“Щонайменше 2 невинних моряка загинули. Це був сумний, але неминучий наслідок безрозсудного обстрілу хуситами ракетами міжнародних суден”, – повідомило посольство Великої Британії у столиці Ємену Сані.

В свою чергу, CNN повідомило з посиланням на двох офіційних осіб США, що це стало першим випадком, коли хусити, яких підтримує Іран, вбили когось під час своїх нападів на кораблі.

Унаслідок атаки також були поранені щонайменше шестеро інших членів екіпажу.

За словами американських і західних офіційних осіб, хусити здійснили понад 45 ракетних і безпілотних атак проти комерційних і військово-морських суден США та коаліції, які діють у Червоному морі. Більшість із них були перехоплені есмінцями США чи коаліції, або безпечно впали у воду.

  • З листопада повстанці неодноразово атакували кораблі в Червоному морі та навколишніх водах через війну Ізраїлю та ХАМАС. Серед цих суден було принаймні одне з вантажем, що прямував до Ірану, головного благодійника хуситів, і корабель допомоги, який пізніше прямував на територію, контрольовану хуситами.

  • Попри удари США і союзників, повстанці-хусити залишаються здатними здійснювати значні атаки. Серед них напад у лютому на вантажне британське судно Rubymar, що перевозило добрива, яке затонуло в суботу після дрейфу протягом кількох днів, і збиття американського безпілотника вартістю десятки мільйонів доларів.

  • Американський есмінець збив безпілотники та ракету, запущену єменськими повстанцями-хуситами в його бік у Червоному морі.

  • Корабель ВМС Італії в суботу, 2 березня, збив безпілотник, який летів на нього в Червоному морі. Також хусити використовують для атак ракети. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram