ГоловнаСвіт

Американський есмінець збив безпілотники та ракету, які випустили хусити

Напад був спрямований на USS Carney, есмінець типу Arleigh Burke, який брав участь в американській кампанії проти повстанців.

Американський есмінець збив безпілотники та ракету, які випустили хусити
Фото: EPA/UPG

Американський есмінець збив безпілотники та ракету, запущену єменськими повстанцями-хуситами в його бік у Червоному морі, пише Associated Press.

Напад у вівторок, очевидно, був спрямований на USS Carney, есмінець типу Arleigh Burke, який брав участь в американській кампанії проти повстанців.

У Центральному командуванні американських військ повідомили, що в атаці хуситів брали участь безпілотники з бомбами та одна протикорабельна балістична ракета. Пізніше США завдали авіаудару, знищивши три протикорабельні ракети та три ударні морські безпілотники.

Бригадний генерал Яхья Сарі, речник хуситів, визнав напад, але заявив, що його сили атакували два американські військові кораблі, не вдаючись у подробиці.

“Хусити “не зупиняться, доки агресія не буде зупинена і блокада палестинського народу в секторі Газа не буде знята”, − сказав Сарі.

Він не визнав подальших авіаударів Сполучених Штатів. Хусити не оцінили збитки, які вони зазнали унаслідок ударів під керівництвом американців, що почалися в січні. Водночас вони заявили, що було вбито щонайменше 22 їхніх бойовиків.

  • З листопада повстанці неодноразово атакували кораблі в Червоному морі та навколишніх водах через війну Ізраїлю та ХАМАС. Серед цих суден було принаймні одне з вантажем, що прямував до Ірану, головного благодійника хуситів, і корабель допомоги, який пізніше прямував на територію, контрольовану хуситами.
  • Попри удари США і союзників, повстанці-хусити залишаються здатними здійснювати значні атаки. Серед них напад у лютому на вантажне британське судно Rubymar, що перевозило добрива, яке затонуло в суботу після дрейфу протягом кількох днів, і збиття американського безпілотника вартістю десятки мільйонів доларів.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram