ГоловнаПолітика

Байден заявив, що Трамп "потягне Америку назад"

Президент США "привітав" республіканця з успішним "супервівторком" градом критики. 

Байден заявив, що Трамп "потягне Америку назад"
Фото: EPA/UPG

Президент США Джо Байден виступив з різкою критикою Дональда Трампа після того, як обидва політики здобули впевнені перемоги на праймеріз та кокусах "супервівторка" і практично гарантували собі участь у листопадових виборах. Заяву господаря Білого дому цитує The Guardian.

Байден вважає, що результати голосувань у вівторок "лишають Америку з чітким вибором: чи ми будемо рухатися вперед чи дозволимо Трампу потягнути нас назад у хаос, розбіжності та темряву, які супроводжували його перебування на посаді президента".

"Якщо Трамп повернеться в Білий дім, весь прогрес опиниться під загрозою. Його мотивація – власна образа та бажання помсти, а не інтереси американського народу. Він хоче знищити демократію, викорчувати фундаментальні свободи і зрізати податки для найбагатших на мільярди доларів. Він зробить чи скаже що завгодно, аби опинитися при владі", – наполягає Байден. 

  • "Супервівторок" – день, коли попередні голосування відбуваються у 15 американських штатах. 
  • Успіх у більшості праймеріз цього дня практично гарантує для кандидата номінацію від партії на президентських виборах.
  • Джо Байден переміг в усіх штатах, де відбувалися голосування. Дональд Трамп програв своїй суперниці Ніккі Гейлі лише в одному штаті – Вермонті. 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram