ГоловнаСвіт

Понад 2 тисячі вантажівок очікують в черзі через блокаду українсько-польського кордону

Польські перевізники продовжують блокувати три пункти пропуску.

Понад 2 тисячі вантажівок очікують в черзі через блокаду українсько-польського кордону
Фото: Wojtek Jargiło /PAP

Станом на ранок 13 січня польські перевізники продовжують блокувати три пункти пропуску на польсько-українському кордоні. Зокрема, через блокаду на українсько-польському кордоні очікують понад 2 тисячі вантажівок.

Про це Андрій Демченко сказав в ефірі телемарафону, пише "Суспільне".

Основними пунктами, які продовжують блокувати є "Ягодин", "Рава-Руська", "Краківець". Польські перевізники блокують рух вантажівок на певній віддаленості від польських пунктів пропуску. Через це блокується рух для вантажівок, для інших видів транспорту рух дозволено.

"Станом на ранок, за інформацією від польських колег, в чергах на території Польщі в бік України перебуває близько 850 вантажних транспортних засобів. Найменше навпроти пункту пропуску "Ягодин" — приблизно 170 вантажівок, решта — "Рава-Руська" і "Краківець" — сказав речник ДПСУ.

За його словами, більш активний рух вантажівок прикордонники фіксують на пункті пропуску "Краківець", найменший — у напрямку пункту "Ягодин".

"Хоча це найбільший інфраструктурний об'єкт, пункт пропуску "Ягодин" за добу може пропускати 1200-1400 вантажівок в обидва боки. Натомість в середньому тут пропускають за добу 100-150 вантажівок", — сказав Демченко.

Він додав, що після розблокування пункту пропуску "Шегині" інтенсивність руху спостерігається на тому ж рівні, який був і до блокади.

"Але на цьому напрямку в бік України найбільша черга станом на сьогодні. Станом на ранок це приблизно 1200 вантажівок", — сказав речник ДПСУ.

  • Польські перевізники знову заблокують пункт пропуску "Медика-Шегині" на кордоні з Україною. 
  • Польські перевізники перекрили проїзд до пунктів проуску ще 6 листопада 2023 року. Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.
  • Уряд Польщі домовився з фермерами, яку блокують дорогу для руху фур поблизу пункту пропуску “Медика - Шегині”, про призупинення протесту в цьому місці на невизначений період.
  • Детально про блокаду у матеріалі Lb.ua: Продовження блокади. Що відбувається на українсько-польському кордоні?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram