ГоловнаСвіт

Байден оголосив про нові санкцій проти РФ: щодо причетних до депортації з України (доповнено)

Президент США повідомив про це у привітанні з Днем Незалежності. 

Байден оголосив про нові санкцій проти РФ: щодо причетних до депортації з України (доповнено)
Депортація з Маріуполя
Фото: t.me/andriyshTime

США впроваджують нові антиросійські санкції. Вони спрямовані про тих, хто винен у примусових переміщеннях українців і депортаціях.

Про це повідомив президент США Джо Байден у привітанні з Днем незалежності України. Щодо кого саме застосовано санкцій – він не уточнив. 

"Ми також працюємо з усіма державами, щоб притягнути російські війська до відповідальності за воєнні злочини та інші звірства, які вони вчинили в Україні. У тому числі й примусове вивезення тисяч українських дітей до Росії. Цих дітей викрали у батьків і тримають окремо від сімей. Це неприпустимо. І сьогодні ми оголошуємо нові санкції, щоб притягнути до відповідальності винних у цих примусових переміщеннях і депортаціях, а також вимагати повернення українських дітей до їхніх родин", – зазначив американський президент. 

Байден додав, що Сполучені Штати продовжуватимуть роботу разом із партнерами по всьому світу, щоб підтримувати здатність України захищатися від агресії Росії, підтримувати основоположні принципи Статуту ООН і допомагати українському народу будувати безпечне, процвітаюче та незалежне майбутнє, на яке вони заслуговують.

"Наша підтримка незалежності України є непохитною та міцною. Ось чому Сполучені Штати та інші країни Великої сімки опублікували спільну декларацію в Литві минулого місяця, в якій зобов’язалися допомогти Україні підтримувати збройні сили, здатні стримувати російську агресію в найближчі роки, декларація, до якої зараз приєдналися понад 25 країн. Разом з нашими партнерами в Європі ми підтримуємо Україну в її боротьбі за свободу зараз і допомагатимемо у довгостроковій перспективі", – наголосив президент США. 

За депортацію українських дітей, як відомо, Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента РФ Путіна та російської уповноваженої "з прав дитини". 

Доповнення. За даними Мінфіну США, у перелік підсанкційних осіб потрапили уповноважена з прав дитини в Калузькій області РФ Ірина Агєєва, уповноважена з прав дитини в Ростовській області Ірина Черкасова, уповноважена із прав дитини в Бєлгородській області Галина П'ятих, "міністерка Міністерства освіти і науки Запорізької області" Олена Шапурова, начальник штабу "Юнармії" в Севастополі Володимир Коваленко і міжнародний дитячий центр "Артек" та його директор Костянтин Федоренко.

Також у списку - командир полку поліції спецпризначення МВС по Чечні Замід Чалаєв, Громадський фонд імені Ахмата Кадирова і його очільниця, мати Рамзана Кадирова Аймані Кадирова, глава чеченського уряду Муслім Хучієв, Уповноважений з прав людини в Чеченській Республіці Мансур Солтаєв та "ректор" Севастопольського державного університету Володимир Нечаєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram