ГоловнаСвіт

У Росії раптово помер підсанкційний бізнесмен, який допомагав ФСБ прослуховувати громадян

25 лютого 2023 року США включили Антона Черепеннікова та його компанію "ІКС Холдинг" до санкційного списку.

У Росії раптово помер підсанкційний бізнесмен, який допомагав ФСБ прослуховувати громадян
Антон Черепенніков
Фото: росЗМІ

У Росії раптово помер голова "ІКС Холдингу" 40-річний Антон Черепенніков. Про це повідомляють росЗМІ.

Тіло Черепеннікова виявили сьогодні вночі у його офісі на Мічурінському проспекті. Попередня причина смерті – зупинка серця.

Черепенніков у 2018 році заснував "ІКС Холдинг" Компанія займалася розробкою продуктів для системи оперативно-розшукових заходів та реалізації "закону Ярової", який вимагає від операторів зв'язку зберігати записи дзвінків росіян упродовж пів року, інтернет-трафік - протягом місяця, а геолокацію, відомості про з'єднання абонентів та інші метадані - три роки.

Структури Черепеннікова також займалися тестовим запуском систем для реалізації закону "про ізоляцію Рунету".

25 лютого 2023 року США включили Черепеннікова та "ІКС Холдинг" до санкційного списку.

Нагадаємо, 14 лютого під Москвою застрелився російський генерал із Центру "Е" Володимир Макаров. Центр "Е" – це репресивний орган, що переслідує учасників протестних акцій і стежить за публікаціями в соцмережах із критикою влади. Також співробітники Центру "Е" переслідують кримських татар в окупованому Криму, проводять обшуки та арешти.

В кінці грудня минулого року в Індії загинув один із найбагатіших депутатів РФ Павло Антов, який раніше входив до списку Forbes. Його тіло знайшли перед готелем, він випав із вікна.

За два дні до цього в тому ж готелі знайшли непритомним із кількома порожніми пляшками вина навколо друга Антова - 61-річного підприємця Володимира Биданова. Пізніше він помер у лікарні. За попередньою інформацією, йому стало зле через надмірну кількість випитого алкоголю.

У вересні 2022 року  повідомлялося, що в Москві загинув голова ради директорів російської нафтової компанії "Лукойл" Равіль Маганов. Він випав із вікна Центральної клінічної лікарні.

У липні помер гендиректор логістичної компанії "Астра-Шиппінг", яка спеціалізується на підрядах Газпрому.  Повідомлялося, що чоловік вчинив самогубство. На той момент, з початку року це була вже четверта смерть топменеджера, безпосередньо пов'язаного з Газпромом. У січні в Ленінградській області знайшли мертвим топменеджера "Газпром інвесту" Леоніда Шульмана, у лютому - заступника директора Єдиного розрахункового центру Газпрому з корпоративної безпеки Олександра Тюлякова. Офіційні версії причин загибелі в обох випадках - також самогубство.

У квітні в Москві знайшли мертвими колишнього віцепрезидента Газпромбанку Владислава Аваєва, його дружину та дочку. За версією слідства, Аваєв застрелив своїх близьких, а потім наклав на себе руки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram