ГоловнаСвіт

У ПАРЄ зареєстрували проєкт резолюції про засудження ідеології та практики рашизму в Європі

Також Олександр Мережко хотів зареєструвати пропозицію з прийняття резолюції ПАРЄ під назвою "Про необхідність визнання Владіміра Путіна терористом". 

У ПАРЄ зареєстрували проєкт резолюції про засудження ідеології та практики рашизму в Європі
Фото: Макс Требухов

Голова Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко зареєстрував у ПАРЄ проєкт резолюції про засудження ідеології та практики рашизму в Європі.

Про це Мережко написав на своїй фейсбук-сторінці.

"Дуже дякую всім колегам, які підтримали. Бо це важливо. Треба чітко засудити ідеологію і практику рашизму. І в Європі мають знати і вживати цей термін. Причому Верховна Рада у своїй постанові звернулася до ПАРЄ з проханням засудити рашизм. Так само як колись було засуджено нацизм прийде час і буде засуджено рашизм", - підкреслив Мережко.

Він додав, що хотів зареєструвати пропозицію з прийняття резолюції ПАРЄ під назвою "Про необхідність визнання Владіміра Путіна терористом". 

Але отримав відповідь з офісу Парламентської асамблеї Ради Європи, у якій ішлося про те, що "застосовувати слово "терорист" по відношенню до глави держави є образливим". 

Нагадаємо, раніше ПАРЄ ухвалила рішення, яким затвердила свої вимоги щодо створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії: Росія і Білорусь спільно відповідатимуть за злочини. Також асамблея визнала геноцидом примусову депортацію українських дітей Росією.

Крім того, Україна готує резолюцію про культурний геноцид, який чинить Росія на окупованих територіях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram