ГоловнаСвіт

Через два місяці Індія має стати найбільш густонаселеною країною світу, обігнавши Китай, – ООН

Населення країни 14 квітня може досягти 1 425 775 850 осіб.

Через два місяці Індія має стати найбільш густонаселеною країною світу, обігнавши Китай, – ООН
Індія, 11 липня 2022 року
Фото: ЕРА/UPG

Через два місяці Індія має стати найбільш густонаселеною країною світу з населенням понад 1,4 мільярда людей. Про це пише Reuters.

Однак принаймні рік, а можливо, й довше країна не знатиме точну кількість мешканців, бо не зможе їх порахувати.

Перепис населення в Індії, який проводився раз на десятиліття і мав відбутися у 2021 році, відклали через пандемію. Підготовка зараз загрузла у технічних і матеріально-технічних перешкодах. Наразі немає жодних ознак того, що вона відновиться найближчим часом.

Експерти кажуть, що затримка в оновленні даних, таких як зайнятість, житло, рівень грамотності, міграційні моделі та дитяча смертність, які фіксуються переписом, впливає на соціальне, економічне та політичне планування у величезній азійській економіці.

Організація Об’єднаних Націй прогнозує, що населення Індії 14 квітня може досягти 1 425 775 850 осіб, обігнавши Китай. За даними перепису 2011 року, ця цифра становила 1,21 мільярда, тобто за 12 років вона збільшилася на 210 мільйонів або майже на населення Бразилії.

Перепис населення в Індії проводять близько 330 000 вчителів державних шкіл, які спочатку ходять від дверей до дверей, перераховуючи всі будинки у країні, а потім повертаються до них із другим списком запитань.

Опитування має тривати 11 місяців, згідно з планом, складеним на 2021 рік. Цифри будуть зведені в таблицю, а остаточні дані оприлюднені через кілька місяців. У 2019 році перепис коштував 87,5 мільярдів рупій (1,05 млрд доларів).

Нагадаємо, Всеукраїнський перепис населення, який планували провести у 2023 році, відбудеться не раніше ніж після закінчення війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram