ГоловнаСвіт

Литва відправила в Україну обладнання для блокування дронів, електрогенератори та іншу допомогу

У неділю вантаж передадуть на кордоні Польщі та України.

Литва відправила в Україну обладнання для блокування дронів, електрогенератори та іншу допомогу
Фото: marijampole.lt

Служба охорони державного кордону Литви (СОДК) відправила 27 січня в Україну три мікроавтобуси з обладнанням для блокування дронів, а також електрогенераторами, комплектами теплого одягу та безконтактними термометрами, повідомляє DELFI.lt.

28-29 січня прикордонники Литви передадуть українським колегам п'ять систем SkyWiper разом із комплектуючими. Ці системи придбала громадська організація Mēlyna Geltona.

Також литовці придбали три бензинові електрогенератори на прохання українських прикордонників. А ще 2345 предметів форми одягу прикордонної служби (комплектів теплої нижньої білизни) та 864 безконтактні термометри KI-8271. У неділю вантаж передадуть на кордоні Польщі та України.

Нагадаємо, 18 інструкторів литовської армії, які братимуть участь у навчальній операції Interflex для українських військових у Великій Британії відбули з Литви.

Тим часом Вільнюський старий театр (колишній Російський драмтеатр Литви) відмовляється від показу вистав авторів, які підтримують Росію та війну. Також це стосується вистав, наступники авторських прав на які підтримують Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram