ГоловнаСвіт

Адміністрація Байдена доручила розслідувати, як американські запчастини потрапили в іранські безпілотники, - CNN

У робочій групі задіяні міністерства оборони, юстиції, торгівлі і казначейства та Держдеп. 

Адміністрація Байдена доручила розслідувати, як американські запчастини потрапили в іранські безпілотники, - CNN
Фото: EPA/UPG

Адміністрація президента США Джо Байдена створила розширену робочу групу для розслідування того, як американські компоненти потрапляють в іранські безпілотники, які РФ використовує у війні проти України. 

Про це повідомляє CNN.

Вони розповіли, що розслідування активізувалося протягом останніх тижнів на тлі отриманих американцями розвідувальних даних про те, що Кремль у межах угоди з Іраном готується відкрити власний завод із виробництва дронів у Росії. Тегеран уже почав передавати Москві креслення і компоненти для них.

У робочій групі задіяні міністерства оборони, юстиції, торгівлі і казначейства та Держдеп. Групу контролює Рада національної безпеки. Працівники Конгресу знають про роботу групи і сподіваються, що їм нададуть список американських компаній, деталі яких знайшли в безпілотниках.

Раніше британська дослідницька організація Conflict Armament Research з’ясувала, що 82% їхніх компонентів виготовили компанії, що базуються в США. Зокрема, там були процесори Texas Instruments, а також двигун австрійської фірми Bombardier Recreational Products. Обидві компанії засудили будь-яке використання їхніх технологій у незаконних цілях. 

Американські чиновники розповіли CNN, що немає доказів, що будь-яка із західних компаній свідомо експортує свої технології для виробництва безпілотників.

Нагадаємо, що раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна має повну інформацію про поставки Іраном безпілотників для Росії. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram