ГоловнаСвіт

У Spotify з’явився офіційний український плейлист з донатами для України

Всі виручені кошти підуть на напрям "Медична допомога". 

У Spotify з’явився офіційний український плейлист з донатами для України
Фото: EPA/UPG

Один із найпопулярніших музичних стрімінгових сервісів світу Spotify створив плейлист із музикою від популярних українських виконавців, а також від виконавців з усього світу, які підтримують Україну.  Про це повідомила пресслужба Spotify.

Зазначається, що мета проєкту - популяризувати українську культуру та долучити міжнародну аудиторію до регулярної підтримки України. В описі плейлиста кожен слухач знайде посилання на фандрейзингову платформу країни UNITED24, ініційовану президентом.

Плейлист буде постійно оновлюватись, щотижня поповнюючись global friends of Ukraine -  відомими світовими виконавцями, які популяризуватимуть проєкт серед західної аудиторії. Для цього кожен артист запише відео із закликом підписатись та задонатити, а також присвятить одну зі своїх пісень Україні, яку закріплять першою в плейлисті.

Першим до багатомільйонної аудиторії Spotify звернувся президент України. 

"Шість місяців тому росія розпочала повномасштабну війну проти України. Ми вистояли, а голоси наших виконавців лунали в усьому світі. Боротьба триває, і сьогодні ми потребуємо вашої підтримки як ніколи. Дякую всім поціновувачам музики. Слухайте українську музику, поширюйте її та доєднуйтесь до нашої фандрейзингової платформи UNITED24!", - сказав Володимир Зеленський.

Створення плейлиста приурочене до Дня Незалежності України, тому в його описі міститься посилання на щомісячну підтримку України через UNITED24 на символічну суму 24 $. Всі виручені кошти підуть на напрям "Медична допомога".

Нагадаємо, у травні Зеленський оголосив про запуск ініціативи United24, завдяки якій підтримати Україну можна з будь-якої точки світу. Кошти йдуть на оборону і розмінування, гуманітарну та медичну допомогу і відбудову держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram