ГоловнаСвіт

У Празі 22-24 липня відбудеться другий Форум вільних народів Росії

Учасники обговорять сценарії розпаду РФ на демократичні держави.

У Празі 22-24 липня відбудеться другий Форум вільних народів Росії
Форум вільних народів Росії
Фото: facebook.com/freenationsrussia

У п'ятницю, 22 липня, у Празі розпочнеться другий Форум вільних народів Росії, учасники якого говоритимуть про перехід від авторитарної імперської держави до добровільного договору незалежних і демократичних країн.

Організовує захід Інститут регіонів Росії (Латвія), пише Zaxid.net.

"На відміну від «лідерів російської опозиції», які хочуть при зміні влади зберегти москвоцентризм, учасники Форуму декларують прихильність радикальній реконструкції і структурній трансформації Росії в інтересах її численних народів та регіонів", - наголошують організатори.

Захід триватиме до 24 липня. Учасники говоритимуть про демілітаризацію з повною відмовою від ядерного потенціалу, про вплив деколонізації і реконструкції на побудову нової системи колективної безпеки, а також про розвиток регіонів і їхні добросусідські стосунки з європейськими країнами тощо.

Учасниками Форуму будуть не лише представники понад 20 народів і регіонів РФ (Бурятії, Башкортостану, Татарстану, Сибіру, Ічкерії тощо), а й суспільні лідери і міжнародні експерти Європи і Північної Америки: Павло Клімкін, Таміла Ташева, Євген Магда (Україна), Войцех Покора, Маріуш Піліс (Польща), Андріус Алманіс (Литва), Едвард Лукас (Велика Британія), Пол Массаро (США) та інші.

Стежити за подіями можна буде онлайн, а анонси викладатимуть у соцмережах Форуму.

Нагадаємо, на війні в Україні гине найбільше окупантів з Бурятії, Тиви, Північної Осетії та інших віддалених від Москви територій.

Раніше в Генштабі ЗСУ повідомили, що наразі в армії окупантів зростає невдоволення серед військовослужбовців неслов'янських національностей, яких без жалю кидають у найризикованіші атаки на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram